Ovde ste
Home > Sport > “Partizan se vraa gde mu je mesto i uzee ono to mu pripada”

“Partizan se vraa gde mu je mesto i uzee ono to mu pripada”


Najtrofejniji trener BiH Amar Osim, sin legende jugoslovenskog fudbala Ivice Osima, uveren je da e se Partizan uskoro “vratiti” i zauzeti mesto koje mu pripada


SNIzvor: B92, Tanjug

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zvezda je do prole godine bila njabolji klub na prostoru bive Jugoslavije, a sada je primat preuzeo Dinamo, rekao je Osim za Tanjug u Beleku gde su i FK eljeznicar i Zvezda bili na pripremama.

Smatra da klubovi sa prostora bive Jugoslavije nikada vie nee moi da stignu “tako daleko” kao to je nekada “Zvezda”.

Crveno-beli su ostvarili maksimum i nemogue je tako neto ponoviti: takve su okolnosti, mnogo je novca u igri,a ne bi im ni dali, kae Osim i tvrdi da e se u igru vratiti Partizan za koga je vezan i i zato to ga je trenirao njegov otac.

“Moda ove godine nee, ali e se vratiti, 100 odsto i povratie ono to mu pripada”, rekao je Osim i dodao da mu je Saa Ili simbol za Partizan.

U Hrvatskoj se Izmeu Dinama i Hajduka ubacila Rijeka, u Srbiji nema nikoga izmeu glavnih rivala, zato, kakav god da je Partizan, Zvezda ne moe biti komotna, smatra trener sarajevskog kluba.

Kae i da mu se vie svia prologodinja ekipa Zvezde, ije je sve meeve u Ligi sampiona gledao i u kojoj je bilo manje stranaca.

“To mi je bilo to. Bilo je vie naih igraa na ‘i’, igraa iz naih krajeva, iz Vojvodine, Crne Gore, poreklom iz BiH, igrali su srcem. Mislim da je stranac bio samo Ben … Vie mi se sviala od te puno skuplje, delovali su kao tim”
, rekao je Osim i dodao da je poslednji koji je odskakao u Zvezdi bio Radonji.

“Bio je poslednji na ‘i’ koji je realno odskakao, ostalo su normalni igrai”, rekao je Osim i oceni da su mnogi od tih normalnih plaeni nerealno puno. Najbolje plaeni fudbaler u BiH ima 100. 000 evra godinje, i to sada, kada su se kriterijumi poremetili, a neki klubovi su doli do novca.

Za biveg kapitena Marina kae da ima teinu, da je Zvezdi dodao dimenziju vie i opravdao ulaganja. Kae i da njegov otac, koji je bio selektor reprezentacije Jugoslavije i Japana, fudbal sada, u Austriji gde ivi, gleda iz daleka.

“Zna sve te ljude, sve okolnosti i kako je dolo do toga do ega je dolo, odmakao se. Drago mu je kada klubovi vezani za njegovu karijeru – Partizan, Panatinaikos … imaju rezultate, vezan je za njih”,
rekao je Osim i dodao da njegov otac ne voli to vidi koliko ima drugih stvari koje su ule u priu, a nisu samo sport.

Na pitanje da prokomentarie rivalstvo klubova i u Srbiji i u BiH, kae da ga je iznenadilo uenje beogradskih novinara to je trener Sarajeva doao da gleda “elju”, jer je tako neto izmeu vodecih klubova u Srbiji nemogue.

Dodao je i da ne bi voleo da njihovi navijai kopiraju beogradske u delu koji nije sportski. Zbog novinara koji su u Turskoj pratili Zvezdu, na pripremama, naveo je 11 najboljih igraa tima sa Marakane:

“Golman – Borjan, bez obzira to je Dika bio prvak Evrope i to pamtim Ljukovana i starijeg Diku Stojanovia…Stojkovi, iako je persona non grata meu zvezdaima u svetu, moda bih ipak njega stavio da brani”, rekao je Osim. “Igrali bi Nikola Jovanovi, a levo Sinia Mihajlovi, toperi, pozadi Belodedi, on je bio majstor, Bogievi moe biti ispred, Aimovi, Pion, Piksi desno, levo Daji . . . treba centarfor, a i Prosineki je bio dobar igra, on umesto Aimovia, Savievi, a mora i Duan Savi, pre Paneva”, napravio je crveno beli drim tim.

Sve sam ih gledao, rekao je Osim, koji je u trci za selektora BiH, i pored “11 dobrih razloga” koji su po oceni medija bili na njegovoj strani, izgubio od Prosinekog, biveg igraa i trenera Crvene Zvezde.

Na tu temu kae: “Nije trebalo da budem selektor, nije se desilo i to je to”, i dodaje da radi ono to voli tamo gde voli, a ime se, primeuje, malo ljudi moe pohvaliti. Za razliku od oca, koji je od odlaska iz Partizana 1992. u Beogradu bio samo na sahrani Miljana Miljnia, u Srbiju dolazi esto.

“Nita se nije promenilo. Kada god idemo u Beograd, privatno ili poslovno, ponaam se kao i ranije, iako je odnos Srbije i BiH blago reeno specifian poslednje tri decenije”, rekao je Osim i dodao da je iznenaen koliko se razvio Novi Beograd i spojio sa Zemunom.

I Sarajevo bi se tako irilo da ima gde, da nije u kotlini, rekao je Osim i dodao da voli beogradske kafane.

“Uvek se kad odem u kafanu iznenadim to kao i kod nas u njima rade neki fini, obrazovani ljudi. To je dobro za goste, ali ne i za dravu, jer pokazuje da pravog posla za njih nema”, rekao je Osim. “Beograd nije samo – gde emo u provod u Beograd, gde su ene u Beogradu, gde se jede, gde su klubovi u Beogradu … kao to ni Sarajevo nisu provod, evapi i ‘vodanje’, muzika i ‘cajke’, zakljuuje Amar Osim.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top