Ovde ste
Home > Ekonomija > Otkazano: Koronavirus “udario” i na najvei sajam mobilnih telefona na svetu

Otkazano: Koronavirus “udario” i na najvei sajam mobilnih telefona na svetu


Barselona — Organizatori najveeg Svetskog sajma mobilnih telefona u Barseloni, potvrdili su da je manifestacija, planirana za kraj februara, otkazana zbog koronavirusa.


Izvor: Tanjug

Foto: Epa, Jerome Favre

Foto: Epa, Jerome Favre

Organizator sajma navodi u saoptenju da je dogaaj otkazan “zbog globalne zabrinutosti zbog koronavirusa, straha od putovanja i drugih okolnosti koje onemoguuju organizovanje”, prenosi BBC.

Sajam je trebalo da se odri u Barseloni, ali iz organizacije su naveli da je to postalo “nemogue” jer su najvei izlagai poput Fejsbuka, Nokije, Sonija i Vodafona otkazali svoj dolazak zbog koronavirusa.

To je jedan od najveih meunarodnih poslovnih dogaaja koji je otkazan iz straha od epidemije.

Sajam je trebalo da bude odran od 24. do 27. februara u Barseloni, a panski ministar zdravstva Salvador Ilja zamolio je ljude da ostanu mirni.

Rekao je da bi trebalo imati poverenje u panski zdravstveni sistem i odluke donositi na osnovu naunih injenica.

Obino na ovom sajmu uestvuje vie od 100.000 ljudi, od kojih oko 6.000 dolazi iz Kine. Sajam mobilnih telefona se od 2006. godine odrava u Barseloni.

Nijedan sluaj koronavirusa inae nije zabeleen u kontinentalnoj paniji, ali dva su slucaja zaraze, kod jednog Britanca i jednog Nemca, potvrena na Balearima i Kanarima.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top