Ovde ste
Home > Vesti > Instagram u srpskoj politici: Ko je shvatio ozbiljno, a objavljuje bez plana?

Instagram u srpskoj politici: Ko je shvatio ozbiljno, a objavljuje bez plana?


Instagram meu drutvenim mreama jaa uticaj u predstavljanju politiara i komunikaciji sa biraima. Koliko su se Instagramu posvetili srpski politiari?


Izvor: B92

Foto: B92

Foto: B92

Broj pratilaca, nain voenja naloga, uestalost, stil… sve relevantniniji kao potencijal da se pretoi u glasove na izborima. U Srbiji, pojedini politiari su se latili posla na mreama, dok drugi i dalje ne idu u korak sa vremenom. Na Instagramu raste uticaj, a ovo je i najmlaa meu najuticajnijim platformama.

Predsednika Srbije Aleksandar Vuia na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” prati 48 hiljada ljudi.

Politiki analitiar Bojan Klaar, na Tviteru, analizirao je ukratko prisustvo Vuia na mreama i panju koju im poklanja.

“Aleksandar Vui je limitirano na Tviteru i tu je dravnik, nije jedan od nas. Na Fejsbuku pria sa narodom. Hrana, lake note, interakcija i tu je jedan od nas. Na Instagramu je areni, ne mrai, zna da su ti iznad proseka ene i da ta mrea raste, tu je bolja verzija jednog od nas”, pojasnio je Klaar.

Vui je “buducnostsrbijeav” nalog otvorio pre tano godinu dana, a ureuje ga savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljevi.

“Instagram nalog @buducnostsrbije je prvi predsedniki nalog, otvoren u februaru prole godine. Nazvan je po kampanji koju smo tada poeli. Predsednik sa njega sve vie komunicira sa javnou, postao je na portal za slanje vanih politikih poruka i esto se mediji pozivaju na objave na naem nalogu. Pored instagrama predsednik ima zvanina predsedniki twiter i fejsbuk nalog, tw -@predsednikrs i fb- @buducnosrbijeav. Sva tri ureujem ja, a imam jo dve saradnice u timu koje odgovaraju na pitanja graana i pomau u odravanju naloga“, rekla je za medije Suzana Vasiljevi.

Kako je navela, predsednik trai to obinije fotografije, te ih ona slika telefonom.

Vui takoe, ima i nalog na Instagramu “avucic”, koji vodi kao predsednik stranke, u elji da izdvoji ovu vrstu politike aktivnosti.

Saa Radulovi iz “Dosta je bilo” ima 1.257 pratilaca na Instagramu.

U preteno objavljivanim stranakim aktivnostima, Radulovi ima i fotografije nastale profesionalnim aparatom, telefonom, selfije, kao i plakate koje najavljuju uee na tribinama. Dri se veoma kratkih opisa.

Lider Dveri Boko Obradovi stigao je do 14.200 pratilaca.

Analitiar Bojan Klaar ocenio je da se na Obradovievom i Radulovievom nalogu vidi trud, volja i uloena sredstva.

“Prednost dajem Vuiu i Raduloviu koji se na razliitim mreama obraaju razliitim ciljnim grupama”, naveo je Klaar.

Glumac Sergej Trifunovi koji je uplovio u politike vode vodi nalog, koji se moe oceniti kao veoma spontan i bez definisanog plana ili posebnih sredstava. Odnosno, objavljuje kao obian graanin. Broji 138.000 pratilaca.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan ilas posvetio je Instagram politikim aktivnostima i stigao do 5.517 pratilaca.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top