Ovde ste
Home > Sport > Mogao je u 31. godini da bude trener Reala – odbio je

Mogao je u 31. godini da bude trener Reala – odbio je


Trener Lajpciga Julijan Nagelsman otkrio je da je pre dve godine imao poziv Reala da preuzme poziciju menadžera.


Z.K.Izvor: B92

Photo by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images

Photo by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images

Jedan od najmlađih elitnih evropskih trenera rekao je kako je poziv usledio po odlasku Zinedina Zidana i da ga je sve to prilično iznenadilo.

Nemački trener, koji je o svemu tome pričao uoči skorog gostovanja Totenhemu u Ligi šampiona, kaže da je dobio poziv direktora Hosea Anhela Sančesa.

Normalno je da kada vas Real pozove dobro razmislite o tome. U prvi mah bio sam iznenađen, vagao sam šta da uradim, ali nisam osećao da je to dobar put. Želeo sam da napredujem kao trener, a u Realu nema vremena za tako nešto. Nemate priliku da postanete bolji stručnjak, jer morate da budete već najbolji. Ja to nisam, mada mogu da priznam da u budućnosti želim da budem”.

“Ako odete u Real ili Barselonu, navijači, mediji i uprave vam ne ostavljaju vremena, traže se samo pobede, titule… Ako ne pobedite, ne možete da kažete kako ste mladi i kako još rastete kao stručnjak“, objasnio je Nagelsman.

On je dalje pojasnio zbog čega je tada odbio da preuzme kormilo kraljevskog kluba.

U fudbalu nije lako planirati karijeru, jer sve je nepredvidljivo, ali morate da pokušavate. Najvažnije ne činiti prave korake, ne najveće korake. Real je jedan od najvećih poslova i onda svakako pomislite, ‘ako sa 31 godinom odem u Real, šta je sledeće?’ Drugi bitan faktor bio je jezik, što je meni vrlo važno. Volim da komuniciram, veoma sam otvoren sa igračima, a ja ne znam španski. Znam samo da kažem, zdravo, kako si. To nije bio čas da odem“, zaključio je trener Lajpciga.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top