Ovde ste
Home > Sport > “okovi moe i do Rolan Garosa, jednako dobro igra na svakoj podlozi”

“okovi moe i do Rolan Garosa, jednako dobro igra na svakoj podlozi”


Nekada prvi teniser sveta, Australijanac Lejton Hjuit veruje da Novak okovi ima dobre izglede da pobedi Rafaela Nadala i na Rolan Garosu.


Z.K.Izvor: B92

Photo by Michael Dodge/Getty Images

Photo by Michael Dodge/Getty Images

panac je rekorder sa 12 titula na pariskoj ljaci, ali je srpski teniser jedan od malobrojnih koji mogu da mu pokvare planove na drugom Grend slem turniru sezone.

Hjuit, koji je osvojio US Open 2001. i Vimbldon 2002. godine tvrdi da je panski teniser i dalje prvi favorit za trofej u Bulonjskoj umi.

Iz godine u godinu pria se kako bi to mogla biti sezona Rafinog pada na ljaci, ali svaki put on sve to prebrodi i osvoji trofej. Prole godine sezonu na ljaci nije zapoeo na najbolji nain, ali je zato vrhunac bio u Parizu, u velikom stilu. I u 2020. je veliki favorit za trofej na Rolan Garosu, ispred svih je, ali morae da radi napornije ako eli da nastavi dominaciju na tom turniru“, smatra Hjuit.

Hjuit smatra da e mu najvea pretnja biti Novak okovi i Dominik Tim.

Postoje dva tenisera koji su u stanju da pobede Nadala na Rolan Garosu i jedan od njih je Novak okovi. Srbin ve zna ta je potrebno da bi se osvojio pehar u Parizu, igrao je i u nekoliko finala, dobro poznaje uslove i jedan je od malobrojnih koji je Rafu pobeivao na tom takmienju. Sve e zavisiti od toga kako e se pripremiti za turnir, ali ne sumnjam da e okovi biti meu favoritima za trofej“, kae Lejton.

On smatra da svetski broj jedan ima jo jednu prednost u odnosu na ostale igrae.

Od igraa velike trojke, mislim da je okovi taj koji se svakoj podlozi prilagoava bolje. Roderu je teko da pobeuje na ljaci, Rafi na travi, ali Novak moe da uradi velike stvari na svakoj podlozi, pre svega zbog njegovog kretanja i proklizavanja. On je ne samo jedan od najveih kandidata za titulu na Rolan Garosu ve i na ostalim mastersima koji se igraju na ljaci. Ima udesnu fiziku snagu da se izbori za pobedu u pet setova“, dodao je Australijanac.

Dominik Tim je prole sezone igrao u finalu u Parizu gde je poraen od Nadala.

On je trei favorit u Parizu. Njega smatraju naslednikom Nadala na ljaci. Obino postie dobre rezultate na ovoj podlozi, a po ovom to sam video proteklih nedelja napravio je dobar plan turnira, kako ne bi doao preumoran. Uz okovia, ako ima svoj dan moe da pobedi Nadala i konano osvoji svoj prvi Grend slem“, zakljuio je bivi broj jedan svetskog tenisa.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top