Ovde ste
Home > Zdravlje > PET RAZLOGA ZBOG KOJIH JE VAŽNO DA PIJEMO RASOL! Ovaj napitak je TOLIKO MOĆAN da je pravo čudo što ne košta kao SUVO ZLATO!

PET RAZLOGA ZBOG KOJIH JE VAŽNO DA PIJEMO RASOL! Ovaj napitak je TOLIKO MOĆAN da je pravo čudo što ne košta kao SUVO ZLATO!


Ima onih koji su odavno upoznati s blagodetima rasola, a mi ćemo vas još jednom podsetiti zbog čega bi trebalo da ga uvrstite u svoj jelovnik.

1. JAČA IMUNITET

Konzumiranje rasola posebno se preporučuje tokom hladnijih meseci. Jesen i zima sa sobom donose razne bakterije i viruse koji izazivaju zdravstvene probleme, a rasol je prepun stvari koje jačaju naš imunitet. Vitamin C, vitamin B, kalcijum, magnezijum, gvožđe i cink, samo su deo bogatstva koje se krije u ovoj tečnosti.

printscreen You Tube Charles Cather

2. REGULIŠE PROBAVU

Imate problema sa zatvorom? Rešiće ih čaša rasola. Dobre bakterije koje nastaju u rasolu prilikom fermentacije, unose balans u crevnu floru i održavaju je zdravom.

3. OLAKŠAVA MRŠAVLJENJE

Rasol je niskokalorična namirnica, a istovremeno sadrži mnogo vlakana i vitamina, te deluje kao probiotik, zbog čega se pokazuje kao odličan dodatak ishrani prilikom dijete. Dovoljno je zasitan da može da zameni jedan međuobrok, te efikasno redukuje nezdrave masnoće.

Shutterstock

4. UBLAŽAVA MAMURLUK

Ako ste slučajno popili previše džin-tonika s prijateljicama, sve nuspojave zabavnog izlaska ublažićete rasolom. On će ekspresno da nadoknadi izgubljene elektrolite i pomoći u hidrataciji organizma.

5. JAČA KOSTI

Važnu ulogu u zdravlju naših kostiju ima vitamin K2. On aktivira proteine koji pomažu u apsorpciji kalcijuma, čoveku neophodnog minerala koji hrani kosti. Upravo se u rasolu i kiselom kupusu nalazi vitamin K2.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top