Ovde ste
Home > Sport > SUROVO ISKREN! BIVŠI REPREZENTATIVAC SRBIJE OGORČEN! Nismo sportska nacija! Osim košarke i fudbala, zbog večitih, ostalo je tuga

SUROVO ISKREN! BIVŠI REPREZENTATIVAC SRBIJE OGORČEN! Nismo sportska nacija! Osim košarke i fudbala, zbog večitih, ostalo je tuga


Mnogo toga dao je Bojan Janić srpskoj odbojci kao igrač, a od kada se 2016. povukao sa parketa, trudi se da doprinese kao trener.

Bio je u stručnom štabu Nikole Grbića dok je njegov nekadašnji saigrač vodio reprezentaciju Srbije, a sada je trener Partizana, iako nikada nije nastupao za crno-bele, a jeste za Crvenu zvezdu i Vojvodinu.

Tužno izgledaju beogradske dvorane kada ugoste odbojkaše. Čak ni večiti derbi ne može da privuče više od stotinak gledalaca. Nedavno je bilo bolno gledati duel Crvene zvezde i Partizana (3:0), na kojem su se čula samo trojica vatrenih pristalica crno-belih.

ODBOJKAŠI SLAVE, PODRAŠČANIN DOBIO SINA: Mila je tražila batu i mama joj je rodila batu (FOTO)

BEZ PROMENE SELEKTORA! Kovač ostaje na klupi odbojkaša!

Starsportphoto

 

To je problem koji traje od kada sam ja igrao u Srbiji, od 2000-ih. Sada jeste drastičnije. Ali, koga zanima sport u našoj zemlji, realno. Mi mislimo da nas zanima, ali nas ne zanima. Nemamo kulturu sporta. Odbojka je porodičan sport, koji bi na tribinama trebalo da okupi decu i roditelje. Svestan sam i da kvalitet naše klupske odbojke nije na nekom zavidnom nivou – razočaran je strateg Partizana Bojan Janić.

Nekadašnji reprezentativac primećuje i da ovakva liga nudi dramatične, neizvesne utakmice.

Ne znam kako izaći iz ovoga, jer vidim nezainteresovanost. Ako pogledate bilo koji drugi sport, osim košarke, fudbala zbog Partizana i Zvezde, sve ostalo je tuga. Priča o sportskoj naciji ne pije vodu. Mi smo sve samo ne sportska nacija. Sportska nacija je ona koja ima sportsku kulturu – istakao je za Novosti Janić.  

Bonus video

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top