Ovde ste
Home > Vesti > U Parizu priveden ruski umetnik – “Redovno prkosi Kremlju”

U Parizu priveden ruski umetnik – “Redovno prkosi Kremlju”


Pariz — Ruski umetnik Pjotr Pavlenski priveden je u okviru istrage o nasilju poinjenom 31. decembra, saoptilo je tuilatvo glavnog grada Francuske.


Izvor: Beta/AFP

Protiv Pavlinskog je pre nekoliko nedelja otvorena istraga za “namerno nasilje orujem”. Umetnik je priveden u okviru te istrage, navelo je parisko tuilatvo.

Pavlenski inae tvrdi da je odgovoran za sporni video snimak zbog kojeg je Benamen Grivo odustao od trke za gradonaelnika Pariza.

Ova nova istraga nema veze sa snimkom seksualne sadrine koja je izazvala skandal i dovela do povlaenja Grivoa koji je nekada bio portparol francuske vlade. Grivo je posle objavljivanja podneo tubu i otvorena je istraga o tom sluaju, dodalo je tuilatvo.

Pavlenski je u subotu priveden jer je uestvovao u neredu 31. decembra koji je izbio u jednom stanu u Parizu. U tom stanu se nekoliko ljudi posvaalo sa ruskim umetnikom, a on je tada uzeo kuhinjski no i dve osobe su povreene u toj svai.

Pavlenski, koji redovno prkosi Kremlju i tvrdi da mu preti zatvor, dobio je azil u Francuskoj.

Umetnik je 2015. zapalio u Moskvi ulazna vrata zgrade u kojoj je nekada bilo sedite tajne policije, dananje Federalne slube bezbednosti (FSB).

Pavlenski je privukao medijsku panju u svetu 2013. godine kada je “prikovao” testise izmeu kocki kaldrme na Crvenom trgu. Meutim, posle istrage, sudski organi su zatvorili sluaj navodei da umetnik nije uinio nikakav prestup.

Umetnik se 2013. godine pojavio bez odee s bodiljikavom icom ispred gradske skuptine Sankt Peterburga u znak protesta zbog, kako je naveo, represivnih zakona u Rusiji.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top