Ovde ste
Home > Vesti > Dodik poslao pismo predsedniku Evropskog parlamenta – “Komšić nema ovlašćenje”

Dodik poslao pismo predsedniku Evropskog parlamenta – “Komšić nema ovlašćenje”


Milorad Dodik uputio je pismo predsedniku Evropskog parlamenta Šarlu Mišelu i ostalim učesnicima neformalne večere u Briselu.


Izvor: Avaz.ba

EPA-EFE/ Szilard Koszticsak/ arhiva

EPA-EFE/ Szilard Koszticsak/ arhiva

On ih je obavestio da trenutno predsedavajući Predsedništva Željko Komšić nije ovlašćen da govori u ime Predsedništva BiH.

“Predsedništvo BiH je po Ustavu BiH zaduženo za spoljnu politiku, s tim da Predsedništvo čine tri ravnopravna člana, pri čemu mandat predsedavajućeg nema primat u odnosu na drugu dvojicu. Stavovi koje će član Predsedništva Željko Komšić, trenutno predsedavajući, eventualno izneti tokom večerašnjeg susreta u Briselu nisu stavovi BiH, niti on ima mandat da govori u ime BiH”, navodi se u pismu Milorada Dodika.

U pismu se konstatuje da bi odstupanje od ranije prakse evropskih struktura, koja je uvažavala ravnopravnost svih u BiH prilikom ovakvih i sličnih susreta, moglo narušiti poverenje u novoizabrane institucije EU, a i doprineti dodatnoj destabilizaciji BiH, saopšteno je iz kabineta člana Predsedništva BiH iz RS.

On je u pismu izrazio žaljenje zbog činjenice da se propustila prilika da se i na tom skupu čuje legitiman glas iz BiH, jer je mnogo tema koje su važne za region i koje ne trpe odgađanje, a o kojima je neophodno čuti legitimno mišljenje iz BiH, piše Avaz.ba.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top