Ovde ste
Home > Sport > Sitiju preti mogunost da ostane bez titule iz 2014.

Sitiju preti mogunost da ostane bez titule iz 2014.


Zabrana od dve godine takmienja u evropskim klupskim takmienjima mogla bi da kora Manester siti i na domaem terenu.


Z.K.Izvor: B92

Photo by Michael Regan/Getty Images

Photo by Michael Regan/Getty Images

Na Ostrvu se uveliko pria o mogunosti da i Premijer liga kazni “graane” oduzimanjem bodova ukoliko nezavisna istraga utvrdi da su krili finansijska pravila.

Uprava kluba sa “Etihada” brani se time da je sve to okrenuto protiv njih i da nisu radili nita nezakonito, a spremaju se i za sudski proces u lozani poto su se alili na odluku UEFA.

Proteklih dana bilo je govora o mogunosti da im se oduzmu bodovi u Premijer ligi ove sezone, ali to ne bi imalo preteranog znaaja s obzirom na veliku prednost Liverpula.

Pravilnik Premijer lige predvia mogunost oduzimanja poena retroaktivno, to bi se moglo odraziti na zavrne pozicije kluba u proteklim sezonama.

Kako je u UEFA odluci kao sporan naveden period od 2012. do 2016. godine, tokom kojeg su prema UEFA “naduvali” prihode od sponzora, jasno je da bi pod upitnikom mogla biti titula osvojena u maju 2014. godine.

Tada su “graani” imali 86 bodova, dva vie od drugoplasiranog Liverpula koji bi u sluaju retroaktivnog kanjavanja kluba, najvie profitirao i titulu dobio za zelenim stolom.

Naravno, sve je ovo jo pod upitnikom, jer pravilnik u Premijer ligi nije tako rigorozan kao onaj u UEFA.

Primera radi, u Premijer ligi je dozvoljen gubitak kluba u visini od 105 miliona funti u poslednje tri sezone, ali se zato oslanja na cifre koje su utvrdili klubovi.

U svakom sluaju, kako e se sve zavriti, znaemo sigurno pre 23. jula, kada poinje takmienje u Ligi Evrope za klub iz Engleske koji e u takmienje krenuti iz kvalifikacija.

Sva ta neizvesnost lako se moe odraziti i na poslovanje kluba u narednim sezonama, pa postoji opravdana bojazan od potencijalnog egzodusa glavnih zvezda kao i od odlaska menadera Pepa Gvardiole.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top