Ovde ste
Home > Vesti > Vui: EU najavila pokretanje investicionog paketa

Vui: EU najavila pokretanje investicionog paketaIzvor: Tanjug

Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Predsednik Srbije Aleksandar Vui preneo je veeras, nakon neformalne veere lidera Zapadnog Balkana sa zvaninicima EU u Briselu, da je Unija otvorena da uje nae inicijative i ideje, te da predstoji pokretanje investicionog paketa za region.

Vui je, u izjavi novinarima, kazao da e EU poslati timove i primiti u pisanoj formi inicijative i ideje zemalja regiona.

EU je najavila, rekao je, pokretanje investicionog paketa za Zapadni Balkan, to je, kae, veoma bitno.

Dodao je da e EU, kako je preneo sa sastanka, podstai i regionalnu saradnju, a on je posebno ukazao na „mini engen”.

Sve to bi, prema njegovim reima, otvorilo perspektivu i znailo da bi imali mnogo vie konkretnih rezultata, nego to smo imali do sada.

„Veoma je vano to smo videli iskrenu posveenost EU, njihovih najviih zvaninika napretku celog regiona i elji ljudi koj ive na Zapadnom Balkanu osete blagodeti pristupanja EU”, kazao je Vui.

Predsednk Vui procenjuje da emo imati ansu da se neke stvari ubrzaju.

“Mnogo toga e u Evropi biti okrenuto u ka Blakanu”, rekao je Vui novinarima u Briselu.

Na pitanje u kakvom tonu su se vodili razgovori, Vui je rekao da niko od predstavnika nije tu doao da se svaa, niti da se prepire.

“Mi smo se borili i pojedinano za sebe i za ceo reigon, to je bio na posao i to smo smo dobro obavili. Posebno je ohrabrjue to to emo imati mnogo sastanaka i to se vidi vea poseveenost Blakanu, u odnosu na ono to je bilo jue”, kazao je Vui.

Posebno je vano to e dolaziti investicioni projekti, a prvo prolazno vreme e biti u martu, pa u maju, kada bude samit u Zagrebu, zatim sa Grcima, zatim sa austrijskim predsednikom vlade i mnogim drugima, rekao je predsednik.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top