Ovde ste
Home > Vesti > “Rusija preko Beograda destabilizuje region”

“Rusija preko Beograda destabilizuje region”


Predsednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera smatra da je Rusija glavni destabilizirajui faktor u regionu Zapadnog Balkana.


Izvor: Tanjug

EPA/ SHAMIL ZHUMATOV

EPA/ SHAMIL ZHUMATOV

On je dodao da Rusija preko Beograda, na, kako kae, perfidan i vet nain, eli da plasira i nametne svoju politiku na Zapadnom Balkanu.

Kentera se, kako kae, nada da je to “samo prolazna faza, jer Srbija mora biti faktor stabilnosti na Balkanu” i dodaje da je uveren da e Srbija, dugorono gledano, znaajno promeniti svoju politiku u odnosu na aktuelnu.

“Razlog za sve ovo to se trenutno deava je u prikupljanju politikih poena za skoranje izbore u Srbiji”, ocenio je Kentera u razgovoru za bosanski portal Vijesti.

On kae i da se na Crnu Goru vri nezapamen pritisak zbog Zakona o slobodi veroispovesti, ali da i taj pritisak zapravo dolazi iz Moskve, a ne Beograda.

Navodei da pojedine zemlje, pre svega Rusija, Beograd ele da koriste kao instrument za destabilizaciju celog regiona, Kentera kae da se nada i veruje da e Srbija i njeno rukovodstvo “na kraju odoleti tim izazovima”.

Komentarie i odnos predsednika Aleksandra Vuia prema Crnoj Gori, navodei da se njegova retorika prema toj zemlji poslednje nedelje znaajno promenila i nije vie tako “agresivna”, ali, tvrdi da je ba zbog toga usledila reakcija iz Moskve, u vidu posete ruskog ministra odbrane Sergeja ojgua.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top