Ovde ste
Home > Sport > DVE MEDALJE ZA SRBIJU! Srpski tekvondisti se iz Švedske vraćaju sa zlatom i srebrom!

DVE MEDALJE ZA SRBIJU! Srpski tekvondisti se iz Švedske vraćaju sa zlatom i srebrom!


Bogdanović je osvojila zlato u konkurenciji do 49 kilograma, a Hodabahši je osvojio srebro u kategoriji do 87 kilograma pošto se nije borio u finalnom meču, saopštio je njihov klub Galeb.

FRKA U TABORU ENGLESKE I JUNAJTEDA! Rašford završio sezonu, visi mu EP!

Bogdanović je na putu do pobedničkog postolja pobedila reprezentativke Turske, Izraela, Nemačke, Španije i u velikom finalu Ruskinju.

Ovo mi je prvi turnir u sezoni posle pauze. Zadovoljna sam što smo počeli sa zlatnom medaljom. Imala sam pet mečeva u veoma jakoj konkurenciji. Ovo je jedan od jačih turnira koje imamo, ali drago mi je da sam to sve izdržala, što znači da smo obavili odličan pripremni period – rekla je Bogdanović.

Srpskim reprezentativcima sledi Ju Es open, a zatim i nekoliko turnira, uključujući Evropsko prvenstvo.

Instagram/printscreen

Posle toga ćemo tempirati formu za naš najveci cilj, Olimpijske igre. Ponosna sam i na ostatak tima, Mahdija i Milicu, koji su osvojili srebrne medalje i dali vetar u leđa – kaže naša reprezentativka.

Hodabahši je Iranac, oženio se Srpkinjom i dobio je srpsko državljanstvo. On je rekao da je zadovoljan rezultatom na prvom turniru u sezoni.

To su vredni bodovi za mene, budući da mi je ovo i prvi turnir na kome se borim kao srpski državljanin. Hvala treneru Draganu Joviću na izuzetnom vođstvu i podršci tokom celog dana. Sad idemo dalje, čekaju nas mnogi turniri i Evropsko prvenstvo u maju – rekao je Hodabahši.

Trener Dejan Jović zadovoljan je rezultatima ekipe, pošto je i Milica Mandić juče osvojila srebro u kategoriji do 73 kilograma.

Reuters

Počela je i ova sezona koja je drugačija jer ove godine imamo i Olimpijske igre. Rezultati su stvarno odlični, ali to nije toliko ni bitno sada. Više od toga mi je važno kako su se takmičari uspešno nosili sa izazovima i teškim situacijama. Konkurencija na Prezident kupu je uvek najjača, jer poeni sa ovog takmičenja ne mogu da se nadomeste na nekom drugom takmičenju. Nama je to do jula vrlo važno zbog žreba koji će biti na OI – rekao je Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije.

On je pohvalio i nastupe Aleksandre Radmilović, Dmitrija Nagajeva, Nikole Vučkovića, Teodore Jović i Nađe Savković.

Svi su bili na navou zadatka i jako blizu medalja. Pred nama je sada Ju Es open pa onda još nekoliko turnira u Evropi. Muka je i dalje šta ćemo raditi od 15. marta, od kada više nemamo gde da treniramo. Olako se gleda na tu situaciju iako smo na sva vrata kucali – kaže Jović.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top