Ovde ste
Home > Putovanja > Senii: Ne otkazujte putovanja, kad nema realne opasnosti agencije ne vraaju novac

Senii: Ne otkazujte putovanja, kad nema realne opasnosti agencije ne vraaju novac


Foto: depositphotos/ Elnur_

Foto: depositphotos/ Elnur_

Vlada Italije je izdala saoptenje da u naredne dve nedelje treba otkazati sva putovanja za severni deo Italije, to su srpske agencije i uradile. Meutim, problem nastaje onda kada putnici iz straha, a ne zbog realne opasnosti ele da otkau svoja putovanja.

Predsednik “Jute” Aleksandar Senii za 92putovanja govorio je o tome u kojim situacijama agencije klijentima mogu da vrate novac, a u kojima ne.

“Agencije e uvek postupiti u korist putnika, ali kada nema objektivne opasnosti onda moe da se dogodi da novac ne bude vraen”, rekao je Senii govorei da srpski turisti zbog straha otkazuju i putovanja u paniju, Francusku, a ne samo u Italiju.

Senii je objasnio da je novac koji su putnici uplatili agencijama za putovanja u narednih nekoliko nedelja ve poslat inostranim partnerima koji su konani realizatori putovanja.

To znai, na primer, da ukoliko putnik eli da otkae putovanje u paniju za 8. mart, zavisi iskljuivo da li e krajnji realizator eleti da vrati novac, a ne od agencije u Srbiji.

“To je sve napisano u ugovoru i ljudi to znaju. Mi ne moemo da vratimo novac uplaen u inostranoj dravi bez nekog pravnog osnova, to srah od koronavirusa nije”, istakao je on i dodao da problem sa povraejm novca mogu imati jo i oni koji su uplatili po snienoj ceni.

U celoj ovoj situaciji najvie trpi ekonomija Italije, ali i hotelijeri, prevoznici…

“Okrenuemo se domaem turizmu, a oni koji su odluni da putuju svoja sredstva mogu da preusmere na aranmane u Grku, Maarsku i Tursku koje su jo uvek bezbedne zemlje, a blizu su nam”, rekao je predsednik Jute Aleksandar Senii je za 92putovanja.

Iz Jute navode da u ovom periodu godine ni nema previe aranmana za sever Italije, ali ukoliko bi se situacija proirila i na mart i april, kada ima nekoliko praznika, agencije mogle da izgube i nekoliko desetina hiljada turista.

Kontaktirali smo i nekoliko agencija:

“Mi kao agencija nemamo trenutno putnike u Italiji, pratimo situaciju i shodno odlukama i savetima Svetske zdravstvene organizacije emo se i ponaati”, rekli su iz agencije Big Blue za 92putovanja, a iz Argus tursa dodaju:

“Dravni organi Srbije, prilikom povratka sa turistikih putovanja tokom Dana dravnosti iz Evrope, nisu dali nikakvo upozorenje ili nalog da se, bilo ko od putnika ili vodia, vozaa i slino, testira na koronavirus” i dodaju da nakon toga nisu ni imali polaske.

Iz turistike agencije Sabra navode da osim kada je re o Severnoj Italiji, odluku preputaju turistima, ali da dok neki broj putnika ne padne ispod minimuma za ture nee biti otkazana.

Zoran Arsenovi iz Jute je u jutarnjem programu izmeu ostalog govorio i o tome koji e tretman imati Ivica Dai nakon to se vrati iz Kine. Pogledajte u videu da li e ministar morati u karantin.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top