Ovde ste
Home > Sport > “ukariki e stvoriti etiri-pet reprezentativaca Srbije”

“ukariki e stvoriti etiri-pet reprezentativaca Srbije”


ukariki je prekinuo niz od etiri poraza, slavio je protiv gradskog rivala Vodovca i zadrao se na etvrtoj poziciji na tabeli Super lige Srbije.


LNIzvor: B92, zvanini sajt

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

. U veem delu mea Brani su igrali prema zamislima strunog taba, to je i donelo mnotvo ansi i prednost od dva gola.

Ipak, problema je bilo u finiu, ali za razliku od mea na Krovu trnog centra Vodovac ovoga puta nije uspeo da se vrati posle 0:2.

“Najpre, kolegi Kokoviu i Vodovcu iskreno elim sve najbolje. Fudbalskom klubu zbog svega onoga to radi ve dugi niz godina, kao i kolegi koji je na poetku karijere, a ima jasnu ideju, veoma je posveen svom poslu, to me izuzetno raduje”, kazao je na poetku izlaganja Aleksandar Veselinovi, ef struke ukarikog.

Trener “belo-crnih” potom je priao o svom timu, kao i utakmici protiv Vodovca, ekipe koju je ukariki peti put uzastopno savladao na Banovom brdu, od toga etiri puta uzastopno sa 2:1.

“Najvee bravo ide naim fudbalerima, zasluili su to odnosom, energijom, motivacijom, i rekao bih, u veini utakmice kvalitetom igre. Krenuli sa jasnom idejom kako elimo da igramo i kako da doemo do dobrog rezultata. U prvom poluvremenu smo u potpunosti ispunili neke nae ciljeve, uspeli smo da implementiramo nae ideje na terenu. U drugom poluvremenu smo takoe veoma dobro poeli, 20-tak minuta kontrolisali situaciju, posle 2:0 koje smo imali na poluvremenu. To me je obradovalo, ali ini mi se da nam je iz prevelike elje i motivacije koncentracija popustila u zavrnici. Trebalo je da utakmicu privedemo mirnije kraju. Ali, to nita ne menja u mom pogledu i zaslugama prema igraima”, kazao je Veselinovi, koji je potom dodao:

“Utakmicu protiv Vodovca smo ve zaboravili, eka nas za vikend dugo putovanje i veoma kvalitetan, teak protivnik, Mladost iz Luana. Najbitnije je da se sad dobro odmorimo i pripremimo za narednu utakmicu”.

Brani su imali etiri poraza u nizu u Super ligi, ali Veselinovi nije bio preterano zabrinut, to je ponovio i posle trijumfa nad Vodovcem.

“ukariki apsolutno nije bio u krizi. Moramo da razumemo jednu stvar, sami sebe smo doveli u situaciju da nas ljudi gledaju drugim oima. Sve tri utakmice ovog prolenog dela sezone poinjalo nam je sedam klinaca. Celu jesen smo izgurali, a sami smo krivi to smo tri, etiri kola pre kraja prvog dela sezone bili na drugom mestu. Sami sebi smo stvorili problem, ideja je bila da promoviemo mlade igrae i da budemo u plej-ofu. Ali, kad napravite seriju od tri meseca bez poraza, kad u deset meeva ne primite gol, onda se situacija preokrene i vie sami neete da se rukovodite poetnom takom. Tada sebi napravite problem, s obzirom da su ovo mladi igrai”, istakao je Veselinovi.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

ef struke ukarikog napomenuo je da od mladih igraa tek u budunosti oekuje da zablistaju.

“Apelujem na javnost da nam pomogne, da tim momcima ne stavljaju veliko breme, iako je srpska liga razvojna liga. Siguran sam, posle etiri-pet godina da e od ovih momaka koji sada nastupaju u ukarikom biti etiri do pet ‘A’ reprezentativaca”.

Osvrnuo se potom Veselinovi na prethodne meeve, u kojima je ukariki doiveo poraze, ali se nije sloio da je igra bila loa, osim u prvom prolenom meu protiv Crvene zvezde na Banovom brdu.

“Dou neke utakmice, kao na primer protiv Crvene zvezde, sa njima smo igrali dva puta u nizu. Prva prolena je bila naa najloija od kad radim sa ovom ekipom. Ali, i tada smo eleli da izaemo sa visokim presingom, da ih napadnemo, opredelenje je bilo takvo. Nismo to kvalitetno radili, Zvezda je zaslueno pobedila, ali nismo eleli ni jednog trenutka da se branimo. Potom smo svesno promenili sedam igraa u Niu, odigrali smo veoma kvalitetno, iako to rezultat ne pokazuje. Ali, utakmica proitv Vodovca je u 60-65 minuta bila na visokom nivou. Sigurno nije dolo do oputanja i samozadovoljstva. Jednostavno, pala je koncentracija, bila je prevelika elja, ali nismo uspeli da materijalizujemo jo neku ansu. Primili smo gol u zavrnici, uli malo u nervozu, ali smo pobedili”.

U drugom poluvremenu, Endijae i Eze su dobili ansu sa klupe, ali je utisak da su mogli da odigraju i bolje protiv beogradskog rivala. Sa tim se sloio i Veselinovi, koji ipak nije imao mnogo ta da im zameri.

“Kad ulazite u utakmicu, treba da uhvatite ritam ekipe. Nekad se to ne desi, kao to je bilo sluaj sa momcima koji su uli protiv Vodovca. To je izuzetak, koji nita ne mora da znai za sledeu utakmicu. To su kvalitetni igrai, svakom se deava da ne bude na odreenom, optimalnom nivou. Ali, ekipa kao to kae Ser Aleks Ferguson, kad osmorica igraju kvalitetno, to je dobar dokaz da e ekipa dobro izgledati na terenu. Veoma je teko oekivati da e svih 11 biti na optimalnom nivou u istom momentu. Ali zaista, elja i odnos su bili fantastini, mi sa strane smo osetili tu energiju, ponavljam jo jednom, dugujemo veliku zahvalnost igraima”, zakljuio je Aleksandar Veselinovi, ef struke etvrtoplasiranog tima Superlige Srbije.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top