Ovde ste
Home > Život > Gde su sve državljani Srbije u karantinima u svetu

Gde su sve državljani Srbije u karantinima u svetu


Ministar Ivica Dačić ističe da je Stejt Department obavestio da se na brodu “Velika princeza” nalazi 34 državljana Srbije, od čega je 33 članova posade i jedan putnik.

Do sada na ovom brodu je testirano 46 osoba i konstatovano da je 21 osoba zaražena, od čega je 19 članova posade.

Među njima je i jedan državljanin Srbije – Ivan Sofronijević.

Brod bi trebalo da bude usidren u Oklandu tokom dana, nakon čega će se započeti sa prebacivanjem putnika u njihove zemlje, o čemu se očekuju nove informacije, navodi Dačić.

Svi članovi posade, njih oko 1100, ostaće na brodu koji će tokom karantina biti usidren blizu obale.

Država Njujork je juče proglasila vanredno stanje i za sada nema informacija da među državljanima Srbije u SAD ima zaraženih.

Srpski državljani sa broda “Dajmond princes” 

Kada je reč o našim državljanima koji su bili članovi posade broda “Dajmond Princes”, od strane japanskih vlasti obavešteni smo o skorom puštanju devet državljana Srbije iz karantina u gradu Vako, ističe ministar spoljnih poslova.

Nakon obavljenog konačnog testa i zdravstvenog pregleda, predviđeno je da budu pušteni iz karantina u tri grupe: 10. marta – 4 državljana Srbije, 12. marta – 2, 13. marta – dva državljana Srbije i jedan državljanin Crne Gore, kao i 15. marta jedan državljanin Srbije.

Državljanin Republike Srbije, član posade “Dajmond Princes”, koji je iz Japana evakuisan specijalnim letom organizovanim od strane Italije, je nakon karantina 6. marta otputovao za Srbiju, navodi ministar Dačić.

Situacija u Italiji 

Ministarstvo spoljnih poslova pažljivo prati i situaciju u Italiji.

Za sada nema informacija daima zaraženih državlja Srbije u Italiji, saopštilo je Ministarstvo.Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top