Ovde ste
Home > Ekonomija > Teretni saobraaj bez veih problema, vozai kamiona izuzeti od zabrane kretanja

Teretni saobraaj bez veih problema, vozai kamiona izuzeti od zabrane kretanja


Beograd — Teretni saobraaj na teritoriji Srbije u vreme vanrednog stanja i ogranienog kretanja zbog korona virusa funkcionie bez veih problema.


Izvor: Tanjug

Foto: Epa/JOEL CARRETT

Foto: Epa/JOEL CARRETT

Od 15. marta zakljuno sa 22. martom u nau zemlju je ulo 20,8 hiljada kamiona, saoptilo je Ministarstvo graevine, saobraaja i infrastrukture.

“Od 20.802 kamiona koji su uli u Srbiju, 9.529 kamiona za snabdevanje nae zemlje, a 11.273 kamiona je bilo u tranzitu”, rekla je ministarka Zorana Mihajlovi.

Navela je da je samo u nedelju u Srbiju ulo 2.119 kamiona, od ega je 952 za nau zemlju a 1.167 je nastavilo put dalje, kroz tranzit.

Vozai kamiona su izuzeti iz mera zabrane kretanja i prolaze kroz sve kontrolne mere, a domi vozai dolaze do mesta odredita i potom se javljaju sanitarnim inspektorima, te bivaju u izolaciji do sledeeg putovanja, navodi se u saoptenju i dodaje da kamioni u tranzitu Srbiju moraju da napuste u roku od 12 sati od ulaska u zemlju.

U saoptenju je navedeno da je ministarka Mihajlovi u stalnoj komunikaciji sa resornim ministarstvima iz zemalja u okruenju i ire, kako bi se transport i snabdevanje graana odvijali bez problema.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top