Ovde ste
Home > Život > Kako izgleda Srbija u doba korone: Volonteri na terenu, redovi pod konac FOTO – Vesti – Život

Kako izgleda Srbija u doba korone: Volonteri na terenu, redovi pod konac FOTO – Vesti – Život


Mnogi građani Srbije ozbiljno su shvatili apel nadležnih da ostanu kod kuće i održavaju socijalnu distancu kako bi se sprečilo širenje koronavirusa i što više smanjile posledice ove infekcije koja je bukvalno zahvatila ceo svet.


Izvor: B92

Foto: B92

Foto: B92

Ispred mnogih radnji, apoteka i banaka građani drže potrebno rastojanje i oni koji su uspeli da ih nađu na licima nose zaštitne maske. Takođe, brojni su i oni koji su se prijavili za volontiranje i koji žele da pomognu našim najstarijim sugrađanima.

Foto: B92

Foto: B92

Studenti završnih godina Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu angažovani su i volonterski rade u Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” i pružaju pomoć putem telefona.

Foto: B92

Foto: B92

I u lokalnim samoupravama u Srbiji ima volontera koji pomažu starijim sugrađanima i sve funkcioniše kako treba.

Foto: B92

Foto: B92

Članovi SPP u opstini Prijepolje su se kao volonteri prijavili da učestvuju i pomažu rad Crvenog krsta u toj opštini.

Foto: B92

Foto: B92

Gradska opština Savski venac nastavlja sa akcijom zatvaranja parkova i dečjijih igrališta u skladu sa odlukom Vlade Srbije.

U Srbiji je od 15. marta na snazi vanredno stanje, a samo nakon nekoliko dana uveden je policijski čas od 20 sati uveče do pet sati ujutru.

Foto: B92

Foto: B92

Nakon toga, policijski sat je produžen i on sad traje od 17 sati, osim vlasnicima pasa, koji mogu u periodu od 20 do 21 sat da izađu napolje i to ne dalje od 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta, a šetnje ne smeju da traju duže od 20 minuta.

Foto: B92

Foto: B92

Najstarijim građanima od 65 godina potpuno je zabranjen izlazak.

Foto: B92

Foto: B92

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top