Ovde ste
Home > Sport > Da li se Vimbldon otkazuje?

Da li se Vimbldon otkazuje?


uveni teniski turnir Vimbldon se sigurno nee igrati bez publike.


SNIzvor: B92

Photo by Julian Finney/Getty Images

Photo by Julian Finney/Getty Images

Kako poslednje informacije iz Engleske govore, organizatori Gren Slem turnira u Londonu razmatraju razne scenarije.

Otkazivanje Vimbldona je i dalje mogue, a sigurno se nee igrati pred praznim tribinama.

Organizatori Vimbldona su u bliskoj saradnji sa vlastima Velike Britanije i svesni su opasnosti pandemije koronavirusa. Hitan sastanak je zakazan za sledeu nedelju na kome e prisustvovati predstavnici ATP, WTA, ITF i LTA, ali i elnici ostalih Gren Slemova.

Plan je da se sezona nastavi u jednom momentu ove godine, ali zbog pandemije koronavirusa kalendar se skrauje i postaje nemogue odlagati turnire, pa se otkazivanje navodi kao opcija. Igranje pred praznim tribinama defnitivno nije opcija. Organizatori Vimbldona su u “Ol Ingland Klubu” aktivnosti smanjili na minimum, a nisu sve otkazali zbog odravanja trave.

Riard Luis, direktor Vimbldona je na sve ovo dodao:

“Kriza prouzrokovana koronavirusom je velika i u mnogo emu utie na nae ivote. Ovako neto nismo mogli ni da zamislimo, a nije problem samo u Velikoj Britaniji, nego irom itave planete. Najvanija stvar u ovim momentima je zdravlje i mi smo u obavezi da budemo odgovorni i da donesemo pametne odluke. Radimo naporno na tome da se nai planovi u 2020. godini ispune, pa smo zbog toga sazvali hitan sastanak za narednu sedmicu na kom emo doneti velike odluke. Tenisa nee biti do 8. juna, to je barem sigurno”

Da li emo gledati Vimbldon u 2020. godini?

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top