Ovde ste
Home > Tehnika > Drastine mere: Aplikacija koja prati i prepoznaje, selfi za 20 minuta ili vas prijavljuje policiji

Drastine mere: Aplikacija koja prati i prepoznaje, selfi za 20 minuta ili vas prijavljuje policiji


Poljska je lansirala aplikaciju koja e pomoi policiji da osigura da ljudi u izolaciji, koji su doli iz inostranstva, ne kre zabranu izlaska iz kue, kako bi se spreilo irenje koronavirusa.


Izvor: B92, Tanjug

Foto: depositphotos, Elnur_

Foto: depositphotos, Elnur_

Vlada u Varavi je pojaala mere za suzbijanje irenja epidemije virusa Covid-19, koji je do 24. marta zarazio u Poljskoj 774 osobe i odneo devet ljudskih ivota.

Svaki graanin koji se vratio iz inostranstva mora da bude u kunom karantinu dve nedelje i duan je da odgovori na pozive policije ili da preuzme aplikaciju, objavilo je poljsko ministarstvo na svojoj veb stranici, prenosi portal Indikator.ba.

Aplikacija “Kwarantanna domowa” (kuni karantin) koristi uslugu mobilne telefonije za lociranje i prepoznavanje lica, a korisnicima alje nenajavljene zahteve za snimanje selfija, na koje oni moraju da odgovore u roku od 20 minuta ili ih aplikacija prijavljuje policiji.

Ministarstvo je korisnicima dalo dodatna uputstva kako bi obezbedili da su njihovi telefoni napunjeni i da proveravaju svoje SMS-ove.

Poljaci koji kre naredbu o karantinu suoavaju se s novanim kaznama do 30 000 poljskih zlota (6.540 evra). To je gotovo est puta vie od prosene bruto plate u Poljskoj za etvrto tromeseje 2019. godine.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top