Ovde ste
Home > Ekonomija > Korona poveava prodaju oruja vie nego teroristiki napad

Korona poveava prodaju oruja vie nego teroristiki napad


Majami — Vlasnici radnji nikada nisu videli takav porast prodaje oruja na Flordi, kao sada kada se virus korone siri zemljom.


Izvor: Tanjug

Foto: Epa, SANA

Foto: Epa, SANA

Porast prodaje nije bio tako intenzivan ni nakon teroristikih napada na kule bliznakinje u NJujorku 11. septembra, ni masovnih pucnjava, ak ni kada su uragani pretili da e sravniti Junu Floridu pie Miami Herald.

Prema reima prodavaca, vlasnika radnji i naldenih institcija strah i neizvesnost zbog ierejna pandemije koronavirusa motiviu ljude da kupuju oruje i municiju, jer se plae bezakonja, pljaki, borbi oko hrane, lekova, za mesta u sklonitima ….

“Naa prodaja je povecana za 80 posto, uz ogroman porast kupaca koji su prvi put odluili da se naoruaju, plae se porasta broja presupnika, nezaposelnosti, netaica”, rekao je Alek Elenberg, menader Charliejeve pedavnice oruja.

Njegova logika je, kako kae, ako ne moete da branite kuu i porodicu, za ta ste onda dobri.

Sjedinjene Drave zemlja sa najvecim brojem komada oruja po glavi stanovnika na svetu, 40 odsto Amerikanaca navodi da poseduje pitolj ili ivi u domacinstvu u kome postoji oruje.

Uprkos tome, zabrinutost zbog ubrzanog irenja COVID-19 izaziva skok u prodaji i prema prodavcima i podacima Agencija za pracenje oruja, kao to je FBI-ov Nacionalni sistem.

Samo je u petak tanja porasla na 13,192 zahteva sa proslogodinji 2. 646, a kako Miami Herald prensi slina je situacija i irom SAD.

Prodavac oruja na drugom delu grada Dord Korbato smatra da ljudi preteruju ba kao i kada su pokupovali sve i napravili nestaticu toalet paripra.

”Verujete li da je korona virus ba toliko apokaliptian”, pitao je on

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top