Ovde ste
Home > Tehnika > Legendarni sajt za torente oboren: Da li je ovo “poslednji ekser u kovegu”?

Legendarni sajt za torente oboren: Da li je ovo “poslednji ekser u kovegu”?


Popularni sajt za torente Pirate Bay je nedostupan ve vie od dve nedelje. Kako pie TorrentFreak, u pitanju je tehniki problem, a ne zna se kada e da bude reen. Meutim, to moda ima i dobru stranu.


Izvor: B92

Kako kau iz Pirate Bay, injenicu da je sajt “pao” irom sveta koriste da napiu neke nove linije koda i da ga uine jo boljim.

Ova informacija, verovatno, prua priliku da odahnu svima onima koji su se uplaili da bi ovo mogao da bude poslednji ekser u kovegu iznenaujue otpornog izvora torenta. Nejasno je ta se tano menja u osnovnom kodu. Meutim, ini se da e stabilnost biti jedan od kljunih prioriteta, pogotovo jer se ini da sajt sve ee pada.

Druga mogunost je novi dizajn ili neke novi funkcije. Ipak, s obzirom na to da se malo stvari promenilo u izgledu i radu Pirate Bay sajta u proteklih 19 godina, ovo je malo verovatno.

Mnogi torent sajtovi oslanjaju se na Pirate Bay, pa je veoma mogue da fajlove koje preuzimate uz pomo nekih drugih torent sajtova potiu ba sa ovog vedskog “vorita”, pie Daily Express.

Da li je torent nezakonit?

Podseanja radi, preuzimanje putem torenta nije nezakonito. Torenti su male datoteke koje sadre “kljueve” za preuzimanje bilo kog sadraja.

Torent sajtovi vas spajaju sa korisnicima irom sveta, odnosno sa sadrajem na njihovom raunaru, tako da zajedno sa stotinu ili hiljadu drugih moete u malim delovima preuzimati sadraj.

Korienje torenta da preuzmete neki sadraj krei autorska i srodna prava kojima je zatien, ili da preuzmete neki sadraj bezo odobrenja vlasnika – to je nezakonito.

Takoe, ne postoji “siva zona” u kojoj se nalazi striming sadraja. Preuzeli ili strimovali neto to ne smete, svejedno je – zakon je prekren.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top