Ovde ste
Home > Ekonomija > Putin zapretio: Istupiemo iz ugovora ako ne prihvatite nae mere

Putin zapretio: Istupiemo iz ugovora ako ne prihvatite nae mere


Moskva — Vladimir Putin izjavio je da je neophodno adekvatno oporezivati sav dohodak i dividende graana koji se premeta van teritorije Ruske Federacije.


Izvor: Sputnik

Foto: Depositphotos, wrangel

Foto: Depositphotos, wrangel

On je zapretio da će Rusija istupiti iz ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja ukoliko druge zemlje ne podre ove mere.

“Sve isplate koje se vre van teritorije Ruske Federacije, u oforove, neophodno je adekvatno oporezivati”, rekao je on.

Prema njegovim reima, trenutno je situacija da se dve trećine tih sredstava, kao rezultat najrazliitijih operacija, oporezuje svega sa dva odsto, dok graani sa daleko manjim primanjima plaćaju porez od 13 procenata. To je, blago reeno, nepravedno, istakao je Putin.

Takoe je predloio da se sva ta sredstva ubuduće oporezuju u iznosu od 15 procenata, te je zapretio daće Rusija, u sluaju da druge zemlje ne prihvate ovu meru, istupiti iz ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

“Predlaem da svi oni koji iznose svoj dohodak i dividende iz Rusije na strane bankovkse raune uzmu u obzir da će biti oporezivani u iznosu od 15 odsto. Neophodno je korigovati ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja koje imamo sa drugim zemljama. Ako nai strani partneri ne budu eleli da sarauju, Rusija će jednostrano istupiti iz tih sporazuma”, naglasio je Putin, prenosi Sputnjik.

Prethodno je ruski predsednik najavio set mera u vidu borbe protiv koronavirusa.

Takoe je najavio i da će glasanje o ustavnim izmenama u Rusiji biti odloeno, takoe zbog pandemije koronavirusa.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top