Ovde ste
Home > Kultura > etiri godine bez Madgalja: ”Bio si ivot ivotniji od ivota samog”

etiri godine bez Madgalja: ”Bio si ivot ivotniji od ivota samog”


Na njega e ostati uspomena sjajnog glumca, muziara koji je umeo da razveseli, a oni koji su ga poznavali kau ”pre svega ostae upamen kao veiti deak i prava ljudina”


Izvor: B92

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Marinko Madgalj je bio srpski glumac, peva i televizijski voditelj. Roen je 21. avgusta 1978. godine u Beogradu, ali je vei deo detinjstva proveo u Kotoru, gde je odrastao. Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Mari. Ostvario je brojne pozorine, filmske i televizijske uloge, a bio je uspean i kao peva i voditelj.

U intervju za Veernje novosti, Madgalj se priseao uticaja bioskopa na njega kao dete, istiui jainu utiska filma koji je bio prisutan i po nekoliko dana, a o uticaju umetnosti rekao je: ’’Pobrkali su se lonii. Dolo je doba kada ne sme da poeli da dobro naplati svoj rad, jer onda nisi pravi umetnik. Teko je okrenuti urak i sutra, recimo, otvoriti butik, ali kolege su prinuene da i to rade, to nikako nije reenje – poruuje on. – Pozorita e uvek biti. Drago mi je to ljudi ne sede skrtenih ruku, ve poinju da rade predstave u svojoj reiji. I ja sam ih radio. Obino se kae da su te produkcije nekvalitetne. Oni koji pokreu te prie, iz linog nezadovoljstva, znaju da nije tako. Opasno je suditi o tome ta jeste, a ta nije umetnost. Ovo je teko vreme za kulturu, pa svaki trud neto znai. Moda iz njega nee proistei delo klasine knjievnosti, ali bie to poten posao koji e usreiti zaboravljene ljude iz malih mesta’’

Marinko je bio omiljen kako meu kolegama, tako i kod publike koja ga se rado sea u ulogama eda Velje u “Crnom Gruji”, Safeta Omerovia u “Ranjenom Orlu” i mnogim drugim. Osim glumom, Marinko je bio i muziki orjentisan, a sa Ognjenom Amidiem inio je grupu “Flamingosi” koja je iznedrila brojne hitove.

Moda i najbolje opisuju Marinka rei koje je izgovorila glumica Jelena oki na njegovoj komemoraciji: “Bio si ivot ivotniji od ivota samog”.

Marinko je tog 26. marta preminuo od posledica raka pankreasa. Za opaku bolest saznao je prekasno, te je jedne veeri prevezen u KBC “Beanijska kosa”. Tamo mu je dijagnostikovan karcinom i jedan period proveo je u bolnici na leenju.

Marinko Madgalj je sahranjen 29. marta na Novom beanijskom groblju uz zvuke pesama “Jedan dan ivota”, “Mama Huanita”, “Bolujem ja”, “Tiho noi”, “Na te mislim”, “to se bore misli moje”.

U njegovu ast, Andrija Miloevi, Sloboda Mialovi, Aleksandar Srekovi Kubura, Milena Vasi, Igor Damnjanovi, Tamara Krcunovi, Jelena Stupljanin, Marko Kon i Ognjen Amidi snimili su spot za pesmu pod nazivom “ivot je lutrija”.

Izvorni link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top