Ovde ste
Home > Ekonomija > Kineski hoteli se oporavljaju: Raste prosena popunjenost

Kineski hoteli se oporavljaju: Raste prosena popunjenost


Peking — Novi izvetaj amerikog STR-a pokazao je jasno vidljiv poetak oporavka hotelijerskog sektora u Kini.


Izvor: SEEbiz

Foto: Depositphotos, lightwavemedia

Foto: Depositphotos, lightwavemedia

Ovaj izvetaj je obradio podatke popunjenosti hotela u Kini za poetak ove godine.

Pandemija COVID-19 snano je udarila na hotelijerski sektor, to je prvo bilo vidljivo sa drastinim padom popunjenosti hotela krajem januara ove godine. Dok je jo poetkom godine prosena popunjenost iznosila iznad 60 odsto, ona je sa samom objavom pojave epidemije koronavirusa u samo nekoliko dana smanjila prosenu popunjenost hotela u Kini na tek neto iznad 10 odsto, pie portal Seebiz.

Od sredine februara polako se popravljala situacija oko koronavirusa, te je popunjenost polako poela da raste da bi do sredine ovog meseca hotelski kapaciteti u Kini dosegnuli prosenu popunjenost iznad 20 odsto.

Sline podatke je objavio i Fosun Turizm koji upravlja lancem rizort hotela u Kini, a i njihova popunjenost je sa 10 odsto krajem januara sada dosegnula gotovo 20 odsto.

Ovaj trend se moe uporediti s vremenom epidemije SARS-a iz 2003. godine, kada je prosena popunjenost hotela irom Kine pala s prosenih 70 odsto na samo 15 odsto. Na oporavak hotelskog sektora sa tih 15 odsto do prosenih vrednosti od pre izbijanja epidemije tada se ekalo oko tri meseca.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top