Ovde ste
Home > Ekonomija > NBS: Bankama se zabranjuje da naplauju naknade za uplate donacija

NBS: Bankama se zabranjuje da naplauju naknade za uplate donacija


Beograd — Narodna banka Srbije (NBS) objavila je da se zabranjuje naplaivanje naknada bankama i drugim pruaocima platnih usluga za donacije u borbi protiv koronavirusa.


Izvor: Beta

Foto: Depositphotos, Piter2121

Foto: Depositphotos, Piter2121

NBS je usvojila odluku “kojom se zabranjuje naplaivanje naknada i drugih trokova za usluge koje se pruaju u platnom prometu pri uplati, odnosno prenosu novanih sredstava u dinarima i devizama na namenske raune Republike Srbije, koji su otvoreni radi prijema donacija u borbi protiv epidemije korona virusa”.

U skladu s ovom odlukom, banke, institucije elektronskog novca, platne institucije i JP “Pota Srbije” ne mogu od korisnika platnih usluga naplatiti naknadu za uplate i prenose na navedene raune, bez obzira na to da li se ove transakcije izvravaju kao uplata na alteru prualaca platnih usluga, kao prenos sa tekueg ili drugog platnog rauna ili pruanjem druge vrste platne usluge, precizirano je iz NBS.

Takoe, pri izvravanju ovih transakcija NBS nee naplaivati naknade za one usluge koje i sama prua u vezi s njihovim izvravanjem.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top