Ovde ste
Home > Vesti > Planirao napad na bolnicu sa zareženima pa ubijen

Planirao napad na bolnicu sa zareženima pa ubijen


Muškarac osumnjičen da je planirao da napadne bolnicu u kojoj se leče oboleli od koronavirusa u američkoj državi Misuri, ubijen je u razmeni vatre s policijom.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/ chalabala

Ilustracija: Depositphotos/ chalabala

Kako BBC javlja, sukob se dogodio kada su agenti pokušali da uhapse 36-godišnjaka u gradu Belton, u okviru domacće istrage terorizma, saopštio je Federalni istražni biro (FBI).

Zvaničnici su rekli da je muškarac bio motivisan rasističkim i antivladinim uverenjima. On je, navodno, razmotrio niz mogućih meta pre nego što se odlučio za bolnicu zbog trenutne epidemije. Osumnjičeni, koga su vlasti identifikovale kao Timotija Vilsona, mesecima je bio pod nadzorom, čime je utvrđeno da je “potencijalno nasilni ekstremista” koji je iskazivao rasnu i versku mržnju, navodi se u saopštenju FBI-ja. Vilson je ranije razmišljao da napadne školu sa velikim brojem crnih učenika, džamiju ili sinagogu, navodi FBI. On je, kako se izveštava, odlučio da mu meta bude neidentifikovana bolnicu nakon što su vlasti u Beltonu, koji se nalazi u oblasti Kansas Sitija, naložile stanovnicima da ostanu kod kuće u pokušaju da spreče širenje korona virusa. Prema Ministarstvu zdravlja države Misuri, od srede je u toj državi 356 potvrđenih slučajeva Kovid-19, bolesti uzrokovane korona virusom. Osam ljudi je umrlo od toga. Širom SAD ima više od 1.000 smrtnih slučajeva uzrokovanih virusom i više od 70.000 potvrđenih infekcija.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top