Ovde ste
Home > Sport > “Serija A e se odigrati, makar u julu i avgustu”

“Serija A e se odigrati, makar u julu i avgustu”


Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina najavio je maksimalnu borbu kako bi se sezona 2019/2020 u Seriji A ipak zavrila.


SSIzvor: B92

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Na “izmi” traje debata oko toga da li e odigranih 26 kola do sada biti poniteno ili e se pronai model po kom bi se odigralo preostalih 12 rundi.

Gravina smatra da je veoma vano da italijansko prvenstvo dobije epilog.

Sve dok budem mogao, neću izgubiti nadu da će se sezona nastaviti. Uiniću sve da tako bude. Odustati od mene je veoma teko“, rekao je Gravina za “Radio Marte”.

Prvi ovek italijanskog fudbala nije mogao da precizira datum kada bi fudbal ponovo mogao da se zaigra.

“Svestan sam da je jo uvek prerano razmiljati o datumu, ali moramo da mislimo pozitivno. Pokuaemo sve, ak i da igramo po cenu da od UEFA i FIFA traimo da prekoraimo rok koji su predvideli do 30. juna, te da igramo u julu i avgustu“, dodao je Gravina i istakao da je zatraio pomo Vlade Italije.

“Sutra će biti nova objava mera Vlade. Ne elimo traiti novac, ali objavljujemo krizno stanje. Traimo od vlade da nam pomogne nizom mera koje će uticati da modernizujemo nau igru”.

Na kraju je “stavio sopstvenu glavu na tanjir”.

“Ukoliko se otkae sezona, smatrau to sopstvenim porazom koji e umanjiti vrednost ovog takmienja. To bi bio vrlo neprijatan scenario. Dokle god je to moguće, odbacivau sve teze koje vode ka tome”.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top