Ovde ste
Home > Vesti > Suenja onima koji prekre samoizolaciju bie preko video linka

Suenja onima koji prekre samoizolaciju bie preko video linka


Ministarstvo pravde Srbije uputilo je dopis sudovima da suenja protiv lica koja su prekrila mere samoizoilacije organizuju putem video linka.


Izvor: Tanjug

Foto: Deposit/Suwannar1981

Foto: Deposit/Suwannar1981

To se uvodi u cilju zatite kako zaposlenih, tako i lica protiv kojih se vodi postupak.

To podrazumeva da sudovi imaju instalirane raunare sa kamerom i mikrofonom i na njima program “Skype”, reeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Sudovi danas treba da obaveste Ministarstvo pravde ta su od ovih preporuka uspeli da ispune odnosno koju su opremu obezbedili, a u pojedinim sudovima se ve sutra oekuju prva suenja zbog krenja mere samoizolacije.

Ovaj vid sasluanja i suenja putem skajpa odnosi se samo na okrivljene koji su prekrili meru samoizolacije odnosno izvrili krivino delo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, dok e svi drugi okrviljeni za druga krivina dela biti procesuirani redovnim putem, istiu u Ministarstvu.

Zbog krenja mera samoizolacije u pritvoru se nalazi 108 osoba.

Uprava za izvrenje krivinih sankcija Ministarstva pravde obezbedila je tri posebna objekta u okviru Uprave u kojima su smetena lica koja prekre mere samoizolacije i oni se nalaze u Vrcu, Poarevcu i Pirotu.

U Vrcu su trenutno 44 osobe, u Poarevcu 43, a u Pirotu 21.

Inae, u Beogradu je u Katanievoj ulici pored zgrade Prvog osnovnog suda u Beogradu , obezbeen je i zaseban objekat za dovoenje zadranih lica za koja se sumnja da su prekrili meru samoizolacije.

Novi Sad je takoe ve spreman za ovaj vid voenja postupka, reeno je Tanjugu u novosadskom pravosuu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top