Ovde ste
Home > Zdravlje > Zeevi: “Nema dokaza da se koronavirus prenosi s majke na plod”

Zeevi: “Nema dokaza da se koronavirus prenosi s majke na plod”


Iako su trudnice trenutno uznemirene, posebno one koje su pred poroajem, one nisu, kako je rekao prof. dr Neboja Zeevi, naelnik odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja GAK Narodni front, podlone koronavirusu.


Izvor: B92

Ilustracija/ Foto: Depositphotos/AndreyBezuglov

Ilustracija/ Foto: Depositphotos/AndreyBezuglov

Profesor Zeevi, gostujui na TV B92 naglasio je da su trudnice uvek zatiena kategorija, a posebno u ovakvim uslovima. Naveo je da nema naunih studija da ene u drugom stanju, a koje su pozitivne na koronavirus mogu da doive pobaaj, niti da se virus moe preneti na plod.

Naglaava da je u sluaju bebe stare 28 dana koja je pozitivna na ovaj virus nije zaraena preko majke, nego da je zaraza dola spolja.

Na pitanje da li trudnice treba da ostanu u samoizolaciji, Zeevi napominje da je on veliki pobornik aktivne trudnoe, i da i u ovim situacijama treba da izau da se proetaju, ali da i tada preduzimaju posebne mere zatite koje su preporuene.

Ukoliko trudnice osete nelagodu dok traje policijski as, Zeevi naglaava da za takve sluajeve policijski as ne vai i da e takvim sluajevima biti dozvoljeno da se dovezu do bolnice. U pratnji smeju da imaju jednu osobu, a Zeevi podsea da su poroaji u prisustvu oca za sada ukinuti, a i da po bebu i majku moe da doe samo jedna osoba nakon poroaja.

U dananjem izdanju emisije Osvrt na TV B92 gostovali su profesor Nebojsa Zeevi, naelnik odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja GAK Narodni front i Lidija Sovi, dermatolokinja.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top