Ovde ste
Home > Život > Vest o zabrani šetanja pasa u Srbiji stigla i u Ameriku – Ljubimac – Život

Vest o zabrani šetanja pasa u Srbiji stigla i u Ameriku – Ljubimac – Život


Vesti o stiuaciji u Srbiji u vreme epidemije koronavirusa stižu i do američkih medija, a danas je jedna od njih tema od Las Vegasa, preko Bostona do glavnog grada – Vašingtona i ” bes vlasnika pasa zbog odluke o šetnjikućnih ljubimaca”.


Izvor: Tanjug

Ilustracija/Foto: depositphoto/HighwayStarz

Ilustracija/Foto: depositphoto/HighwayStarz

The Washington times, Boston.com. LasVegasSun.com …. pažnju posvećuju vlasnicima pasa i njihovom “besu” zbog odluke Vlade Srbije da im u cilju borbe protiv širejna epidemije koronavirusa “zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata”.

Portal tih dnevnih novina iz Las Vegasa koje izlaze od 1909. godine priču o vlasnicima pasa u Srbiji čak donosi u dnevnom preseku vesti o situaciji po pitanju kornavirusa, kako u SAD tako i svetu, i to na četvrtom mestu, posle broja umrlih u Španiji, merema Borisa Džonsona, i stanja u Norveškoj.

Američki mediji na portalima prenose pisanje AP da su komentari ljutih vlasnika pasa preplavili društvene mreže, upozorivši da bi zabrana mogla naštetiti zdravlju njihovih ljubimaca i izazvati “frustraciju i zabrinutost kako za životinje tako i za njihove vlasnike”.

Tu je i ocena veterinara iz Srbije je da je zaštita prava zivotinja test za društvo tokom teških vremena, kao što je epidemija. Preskakanje večernje šetnje može pogoršati zdravlje pasa i “pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi”.

Vest o “nezadovoljstvu” vlasnika pasa vest je i na medijima u Severoj Karolini, -The Charlotte Observer, The Brownswille herald.

Mediji dodaju i da je Beograd preduzeo neke od najoštrijih mera u Evropi protiv širenja korona virusa, ali danas ipak pažnju posvehuje vlasnicima pasa i njihovom besu zbog odluke Vlade Srbije da im “zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata”.

U svim tim tekstovima se ne pominje razlog zbog kojih je ova odluka doneta.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top