Ovde ste
Home > Vesti > Smenjen kapetan broda koji je molio da spasu mornare, ispraen ovacijama VIDEO

Smenjen kapetan broda koji je molio da spasu mornare, ispraen ovacijama VIDEO


Kapetan amerikog nosaa aviona “Teodor Ruzvel” Bret Krozije smenjen je poto je uputio otro pismo komandi mornarikih snaga.


Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ MC3 ANTHONY N. HILKOWSKI / HANDO

EPA-EFE/ MC3 ANTHONY N. HILKOWSKI / HANDO

On je traio odlunije mere u spreavanju irenja korona virusa meu mornarima, a danas je napustio brod uz ovacije posade.

Kratak video snimak pokazuje kapetana Krozijea kako silazi sa broda dok lanovi posade uzvikuju “Kapetan Krozije, kapetan Krozije”.

On se okrenuo i mahnuo mornarima poto se iskrcao na ostrvu Guam, gde se nalazi amerika baza i gde je ve vie hiljada mornara u karantinu.

Smenu Krozijea najavio je komandant amerike mornarice Tomas Modli, koji je rekao da je kapetan broda sa nuklearnim orujem i 5.000 mornara izneo lou procenu te da je prekrio protokol kada je “previe iroko” distribuirao pismo nadreenima, prenosi Rojters.

Pismo je potom dospelo i u javnost i pokrenuta je istraga tim povodom.

Evakuacija mornara poela je u sredu, nedelju dana poto je prijavljen prvi sluaj korona virusa na nosau aviona i objavljeno pismo kapetana broda komandi u kojem on trai “odlunu akciju” za kontrolu epidemije.

Kapetan Bret Kozije obratio se komandi i u pismu opisao teku situaciju na brodu opremljenom nuklearnim orujem, poto je vie vojnika pozitivno na virus, prenosi Rojters.

Takoe je apelovao da se vie od 4.000 mornara iskrca sa broda i izoluje, navodei da mornarica u protivnom nee moi adekvatno da zatiti najznaajniji resurs, a to su mornari.

Glavnokomandujui amerike mornarice Tomas Modli nije se tada saglasio sa ocenom kapetana da svi osim 10 odsto posade treba da budu evakuisani.

U meuvremenu je objavljena smena Krozijea, a Modli kae da on nije izbaen iz mornarice, da e verovatno biti penzionisan. O ovom sluaju bie pokrenuta istraga.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top