Ovde ste
Home > Vesti > SAD: Esper prihvatio ostavku sekretara mornarice

SAD: Esper prihvatio ostavku sekretara mornarice

Fallback Image


Ameriki ministar odbrane Mark Esper izjavio je danas da je prihvatio ostavku vrioca dunosti sekretara amerike mornarice Tomasa Modlija.


Izvor: Tanjug

Foto: EPA/ Sandro Ujvari HUNGARY OUT

Foto: EPA/ Sandro Ujvari HUNGARY OUT

Esper je dodao da e, uz odobranje amerikog predsednika Donalda Trampa, podsekretar vojske Dim Mekferson preuzeti dunost vrioca dunosti sekretara mornarice, prenosi Rojters.

“Jutros sam prihvatio ostavku sekretara Modlija. On je svojevoljno podneo ostavku i stavio mornaricu i mornare iznad sebe, tako da nosa aviona ‘Teodor Ruzvel’ i mornarica, kao instituacija, mogu da nastave dalje”, naveo je Esper u saoptenju.

Kako su preneli mediji, pozivajui se na neimenovane zvaninike, Modli je danas podneo ostavku, samo nekoliko sati nakon to se izvinio jer je smenjenog komandanta nosaa aviona “Teodor Ruzvelt” nazvao “naivnim ili previe glupim”.

Modli je u ponedeljak uputio pisano izvinjenja nakon to je predsednik Donald Trump, na konferenciji za novinare u Beloj kui, njegove komentare o kapetanu Bretu Krozjeu nazvao “grubim”.

Najmanje 173 mornara na nosau aviona bilo je pozitivno na korona virus, a oko 2.000 od 4.865 lanova posade odvedeno je sa broda na testiranje.

Modli je prole sedmice smenio Krozjea, navodei da je izgubio poverenje u njega jer je pokazao, kako je ocenio, “izuzetno loe prosuivanje”, saljui dopis u kojem moli za ubrzanu evakuaciju lanova posade radi zatite njihovog zdravlja.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top