Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > (VIDEO) ODLAZAK VELIKANA! Užičani odali poslednju počast Antiću!

(VIDEO) ODLAZAK VELIKANA! Užičani odali poslednju počast Antiću!


Među prvima u knjigu žalosti upisao se gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Dragi slektore, hvala ti na sportskim uspesima kojima si širio slavu svog Užica, ali posebno na ljubavi koji su pružio svojim Užičanima. Hvala ti! Hvala za sve što ste dali ovom gradu i Srbiji. Slava Vam! – napisao je gradonačelnik.

U saopštenju koje je izdao grad Užice piše:

Radomira Antića je sudbina predodredila da bude uvek i u svemu najveći. Bio je veliki fudbaler, bio je najbolji trener koga je ovaj prostor zapamtio, najveći humanista, omiljeni prijatelj, komšija, poznanik. Gde god se nalazio na kugli zemaljskoj nikada nije zaboravio svoje Užice, svoju “Slobodu” i svoje Užičane. Upravo to je doprinelo nepodeljenoj ljubavi i emociji koju su ljudi imali prema njemu, ali i on prema njima.

Z.G.

Zato danas Radomira žali i Užice, i Gradska kafana, i njegova “Sloboda”, i Đetinja, i Zlatibor,  ali i Evropa i svet.

Dragi Radomire, sigurni smo da dok Đetinja kroz vekove bude šumila ovom kotlinom pamtiće se tvoje ime, tvoje reči i tvoja dela – navedeno je u saopštenju.

Na pristojnoj razdaljenosti od metar i po do dva strpljivo su čekali da pošalju poslednju poruku Radomiru Antiću.

Z.G.

Antiću je ranije dodeljena Povelja grada Užica za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju Grada.

Radomir Antić je umro 6. aprila u bolnici u Madridu posle duže bolesti. Krajem prošle godine je operisao pankreas, pa žuč. Tokom vikenda stanje mu se pogoršalo i na žalost preminuo je.

Prema rečima prijatelja Antić će biti kremiran u Španiji, a tokom leta planirano je da se njegovi ostaci premeste u Užice i sahrane na groblju Dovarje, gde je Antić još ranije rezervisao grobna mesta za sebe i svoju suprugu.  

Bonus video:

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top