Ovde ste
Home > Sport > Tenis > JEDVA SPAJAJU KRAJ S KRAJEM, NE MOGU DA PREŽIVE! Slabije rangirani igrači u VELIKOM PROBLEMU!

JEDVA SPAJAJU KRAJ S KRAJEM, NE MOGU DA PREŽIVE! Slabije rangirani igrači u VELIKOM PROBLEMU!


Muratoglu je u pismu javnosti naveo da je vreme da se priča o promenama.

– Draga teniska zajednice, naš sport je sjajan, ali period u kojem se nalazimo govori koliko zajednica nije funkcionalna. Igrači van Top 100 jedva spajaju kraj sa krajem i mnogi od njih finansiraju svoje karijere kako bi nastavili da igraju profesionalno. Njihovi životi trenutno su u finansijskoj krizi.

AMERIKANKU ĆE MRZETI NOVAKOVI NAVIJAČI! Serena izjavom o Federeru navukla bes Srbinovih fanova!

OVO SE NIKADA PRE NIJE DESILO! Moguće radikalne promene u tenisu!

Za razliku od košarkaša i fudbalera, teniseri nemaju fiksne godišnje plate. Oni su nezavisni. Igraju kako bi otplatili putovanja. Plaćaju fiksne plate trenerima, a njihove plate zavise od broja mečeva koje pobede. Najbolji igrači zaslužuju 100% svojih primanja.

Međutim, neshvatljivo mi je da jedan od 100 najboljih igrača na svetu, u sportu koji prati milijardu navijača, jedva može da preživi. Prema Timu Majotu, bivšem Top 10 igraču, teniser mora da zaradi bar 200.000 dolara kako bi imao normalnu platu za život.

Mnogi igrači u Top 100 nemaju sponzorske ugovore, nemaju novac sa strane i ne mogu da prežive. Vreme je da mislimo na te igrače i da im pomognemo i sada i u budućnosti.

Ne možemo više da ostavljamo na cedilu slabije rangirane igrače. Moramo da kažemo DOSTA. Ovo nije u redu. Tenisu je potrebna promena, hajde da iskoristimo ovo vreme i da pričamo o promenama – deo je pisma Patrika Muratoglua.

Bonus video

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top