Ovde ste
Home > Vesti > “Haos koji je izazvala pandemija može trajati generacijama”

“Haos koji je izazvala pandemija može trajati generacijama”


Političeski i ekonomski haos koji je izazvala pandemija virusa korone može trajati generacijama, smatra bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer.


Izvor: B92, Sputnjik

Foto: Depositphotos/ChinaImages

Foto: Depositphotos/ChinaImages

Kisindžer je u članku sa “Volstrit džurnal” izneo mišljenje da je pandemija virusa korone opasnost koju svet do sada nije video po svoim dimentijama i globalnošu, prenosi Sputnjik.

Sreća čovečanstva i procvat nacija, prema rečima 96-godišnjeg političara, moguća je samo ako ljudi budu verovali svojim Vladama.

Upravo vlasti treba da predviđaju približavanje nesreće, da se bore protiv nje, a zatim povrate stabilnost. Nakon završetka pandemije Kovid-19 mnogim vladinim istitucijama će biti presuđeno – bile su neuspešne, konstatovao je Kisindžer.

Potrebno je, ne samo da se borimo protiv korone, već i da radimo na stvaranju “postvirusnog” svetskog poretka, zaključio je političar.

Epindemija virusa korone zahvatila je ceo svet. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u sveti je zaraženo više od 1,350 miliona ljudi, od čega je 79 hiljada umrlo.

Henri Kisindžer je bio državni sekretar SAD za vreme predsednika Ričarda Niksona i Džeralda Forda.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top