Ovde ste
Home > Sport > “Otkazivanje turnira izazvalo bi kolaps kanadskog tenisa”

“Otkazivanje turnira izazvalo bi kolaps kanadskog tenisa”


Užen Lapije, direktor Rodžers kupa, smatra da bi otkazivanje Mastersa u Kanadi bilo pogubno za tenis u ovoj državi.


PTIzvor: B92

Photo by Vaughn Ridley/Getty Images)

Photo by Vaughn Ridley/Getty Images)

Svake godine pred US open teniseri i teniserke odu nekoliko nedelja pre početka poslednjeg Grend slema da odigraju pripremne turnire.

Najveći su Mastersi u Sinsinatiju i Montrealu, odnosno Torontu, (Rodžers kup) i upravo je direktor kanadskog turnira pričao za “RDS.ca”.

Direktori turnira na travi stavili su pod veliki pritisak ATP. Svi smo se dogovorili da se konačna odluka donose što pre, a krajnji limit je jun“, rekao je Lapije i dodao:

Jedna mogućnost jeste odlaganje turnira za recimo sredinu oktobra. Ali ono o čemu nismo pričali je da se igra pred praznim tribinama. Tu bismo izgubili dosta novca i ne razmišljamo o toj soluciji”.

Lapije kaže da bi otkazivanje turnira doprinelo kolapsu kanadskog tenisa.

Radimo naporno da sklonimo senku otkazivanja. To bi bilo teško s ekonomske strane i vratilo bi sport za korak unazad. Kanadski teniser živi od ova dva turnira (Toronto, Montreal) i ako se oni ne bi odigrali tenis bi ovde bio u problemu. Mnogi projekti bi doživeli kolaps, ne bismo uspeli da održimo ulaganje u trening i morali bismo da izvršimo bolno restruktuiranje. Priča se o produživanju kalendara do Božića, to bi ostavilo prostor sportistima da se odmore pre početka 2021“, rekao je on i zaključio:

Ono što smo svi primili k znanju je da odluke kao što je doneo Rolan Garos više ne smeju da se donose“.7

Inače, teniseri i teniserke svake godine menjaju destinaciju. Muškarci su prošle sezone igrali u Montrealu, što znači da će ovu u Torontu, dok će dame samo obrnuto, Toronto zameniti Montrealom. Ali, ima još do avgusta i pitanje je koja će odluka biti donesena.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top