Ovde ste
Home > Ekonomija > Aerodrom koji je postao srce avio-saobraaja u doba korone

Aerodrom koji je postao srce avio-saobraaja u doba korone


Frankfurt — Aerodrom u Frankfurtu za vreme pandemije, usled koje se drastinog smanjio broj komercijalnih letova, postao je na neki nain “srce” evropskog aviosaobraaja.


Izvor: Tanjug

Foto: Epa, Enric Fontcuberta

Foto: Epa, Enric Fontcuberta

Taj aerodrom obavlja veinski prihvat humanitarnih letova.

“Aerodrom Frankfurt radi. Mi smo vitalni hab za meunarodni kargo, obezbeujui isporuke medicinskog materijala, kao i lanca za snabdevanje, odnosno logistike za poslovanje i industrije”, kau za Tanjug u kompaniji “Fraport AG”, koja upravlja frankfurtskim aerodromom.

Ukazuju da se broj putnikih letova znaajno smanjio, iako jo uvek taj aerodrom otprema i prima i komecijalne letove.

“Veina saobraaja trenutno se odnosi na letove za repatrijaciju turista i studenata koji su, usled situacije, ostali negde u inostranstvu zaglavljeni i vraaju se kuama”, naglaavaju iz Fraport AG.

Zbog manjeg broja putnika, ali i bolje kontrole, zatvoren je terminal 2, te su sve usluge prevoza putnika skoncentrisale na hale B i C terminala 1.

Usled pandemije korona virusa krajem marta Fraport je sa radnikim savetom potpisao sporazum o prijavljivanju zaposlenih na skraeno radno vreme.

Od oko 22.000 zaposlenih najmanje 18.000 bie prijavljeno na skraeno radno vreme.

“Skraenim radnim vremenom osiguravamo radna mesta u krizno vreme. Na je cilj da izbegnemo otkaze”, kazao je tada predsednik Upravnog odbora tefan ulte.

Takoe, zbog smanjenog broja saobraaja zatvorena je pista severo-zapad, a taj deo aerodroma ostavljen je za parkiranje aviona.

ulte je, krajem marta, naglasio da e aerodom ostati otvoren, i da to vai kako za humanitarne letove iz celog sveta, tako i za vane kargo-letove.

“Frankfurt je, posebno u kriznim vremenima, kao to je sada sluaj, od znaaja po Nemaku za snabdevanje vanom robom i za odravanje lanca isporuke. Brinemo se o tome da snabedevanje avionom graana i privrede u Nemakoj bude obezbeeno”, naglasio je on.

U proloj godini je aerodrom Frankfurt prihvatio i otpremio vie od 70,5 miliona putnika, ime je po prvi put preao rekordnu brojku od 70 miliona.

Sa 513.912 poletanja i sletanja je broj kretanja aviona preko ovog aerodroma porastao za 0,4 odsto.

to se prevoza tereta tie, preko aerodroma Frankfurt otpremljeno je 2,1 miliona tone robe.

Inae, aerodrom je ve u februaru bio suoen sa smanjenjem broja putnika za 4 odsto, te je u tom mesecu otpremio i prihvatio 4,4 miliona putnika.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top