Ovde ste
Home > Sport > Košarka > STVARALI SU SE KLANOVI, NISAM ŽELEO STRES! Radmanović otkrio šta se dešavalo u reprezentaciji, ali i šta zamera Žocu!

STVARALI SU SE KLANOVI, NISAM ŽELEO STRES! Radmanović otkrio šta se dešavalo u reprezentaciji, ali i šta zamera Žocu!


Radmanović je bio deo reprezentacije 2002. godine, ali je zbog svađe sa Svetislavom Pešićem izbačen iz tima.

Tri godine kasnije igrao je na Evropskom prvenstvu u Srbiji posle kojeg je odlučio da sa samo 25 godina okonča reprezentivnu karijeru.

On je u razgovoru sa bivšim NBA igrače Ronijem Turijafom otkrio neke detalje.

Bio sam deo tima koji je osvojio titulu, ali vučem loše iskustvo sa tog takmičenja. Svađao sam se sa trenerom i čitava ta situacija bacila mi je senku na uspeh. Nisam imao šansu da potpuno uživam u tome – rekao je Radmanović.

Nekadašnji NBA košarkaš ističe da su mu pomešana osećanja kada priča o nacionalnom timu.

Pomešana su mi osećanja kada pričam o reprezentaciji. Voleo sam da igram za svoju zemlju, ali istovremeno iz nekog razloga mediji u Srbiji uvek su hteli priču o našim momcima u NBA ligi, poredili su njihove plate sa igračima koji igraju u Evropi… Sve te glupe stvari su rađene bez razloga, a stvorile su rivalstva u samom timu.

Radmanović se prisetio 2005. godine kada je Srbija doživela debakl pred domaćom publikom.

Te 2005. bili smo dobar tim, imali smo dobre igrače, grupa je bila u Novom Sadu, stvari su išle gore-dole, a utakmica protiv Francuske odlučivala ko će u četvrtfinale. Izgubili smo od vas usred Srbije, što je bio veliki udarac za sve. Naš trener se posle toga pojavio pred novinarima, mislim da je rekao neke stvari koje nije trebalo da kaže, a Košarkaški savez Srbije nikad se nije oglasio da to ispravi.

Ispostaviće se da je to bilo poslednje reprezentativno iskustvo Radmanovića u nacionalnom dresu.

Posle toga odlučio sam da više neću da trpim te stvari. Neću da kažem da sam žrtvovao leta, jer sam uživao, ali kada te ne cene osetiš se bespotrebnim. Malo mi je žao zbog toga, ali takav sam, držim do svoje reči, malo sam tvrdoglav i kada nešto kažem onda stojim iza toga – zaključio je Radmanović.

Bonus video:

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top