Ovde ste
Home > Vesti > “Ako ostavimo da padne deo Evrope, cela Evropa e pasti”

“Ako ostavimo da padne deo Evrope, cela Evropa e pasti”

Fallback Image


Pariz — Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da nije postignut konsenzus na video sastanku voa EU o pomoi regionima najtee pogoenim krizom virusa.


Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE Charles Platiau

Foto: EPA-EFE Charles Platiau

Makron se zalagao tokom dananje video konferencije efova drava i vlada EU za veliki plan obnove, koji ne bi ukljuivao samo zajmove ve i poklone.

“Ako ostavimo da padne deo Evrope, cela Evropa e pasti”, ocenio je Makron.

Pariz se zalae za plan obnove reda veliine od pet do deset procentnih poena BDP-a, to je izmeu 800 i 1.600 milijardi evra, oko koga postoji naelna saglasnost unutar Unije. Meutim nema slaganja oko naina raspodele tih sredstava.

Makron eli izdavanje dugova sa zajednikom garancijom da bi se finansirali budetski transferi ka posebno pogoenim regionima i sektorima, uz vrlo stroge propise koje bi svi prihvatili.

“O tome danas nema konsenzusa. Ipak to je odgovor koji treba da imamo i mislim da naa Evropa nema budunosti ako ne umemo da postignemo takav odgovor”, rekao je on.

Voe EU su posle dananje video konferencije zaduile Evropsku komisiju da do 6. maja da predlog za budet za period 2021-2027, ukljuujui fond za obnovu privrede posle pandemije korona virusa.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top