Ovde ste
Home > Vesti > Ne prestaju krae i provokacije u srpskim sredinama na KiM

Ne prestaju krae i provokacije u srpskim sredinama na KiM

Fallback Image


U Babinom Mostu kod Obilia na KiM prijavljena je jo jedna kraa mehanizacija u poslednjih nekoliko dana.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/ lajo_2

Ilustracija: Depositphotos/ lajo_2

U Gojbulji kod Vuitrna, po svedoenju metana, grupa albanskih mladia hara selom i uznemirava metane.

Iako je na Kosovu uveden policijski as kao mera spreavanja irenja korona virusa, srpske sredine na Kosovu su poslednjih dana esta meta izgrednika.

U Gojbulji, prema reima metana, grupa albanskih mladia svakodnevno uznemirava stanovnitvo, a policija samo uzme izjave i na tome se zavri. Sino je razbijena crkva i na objektu stare kloske zgrade ispisani su grafiti “OVK”.

Metane ova dva mesta posetio je oficir za vezu Vlade Srbije u Pritini Dejan Pavievi, koji je osudio nove incidente u srpskim sredinama na Kosovu.

“Nije ovo prvi put da se politika nestabilnost u Pritini prenese na albanski ivalj i da oni nakon toga imaju snagu da napadaju srpski narod. Mi neemo to dozvoliti i ja apelujem na meunarodnu zajednicu i Pritinu da se ovakve stvari zaustave. Dovoljno je jedna patrola u srpskim selima da se ovakve stvari ne deavaju”, rekao je Pavievi.

Milica Apostolovi kae da, dok je bila sa sinom u etnji selom, mladii su je vreali i pokuali da je napadnu.

“Dok sam im se pribliavala oni su krenuli prema meni. Bilo ih je estorica, uzela sam telefon da ih fotografiem. Na svu sreu jedan od Srba je povukao sina u svoje dvorite. Pokuali su da mi prepree put sa dva automobila da ne mogu da pobegnem”, kazala je Apstolovi, navodi Kosovo onlajn.

Sran Peri metanin Gojbulje kae da se incidenti esto deavaju ali da policija ne radi svoj posao.

“Policija kao uvek uzme izjavu i na tome se zavri. Nikada nisu pronaeni poinioci i ko je nainio tetu crkvi. Ta grupa mladia stalno pravi probleme. Jue su ispisali grafite OVK”, kae Peri.

Ukradenu mehanizaciju porodici Mili u Babinom Mostu lopovi su ostavili u ataru selu. Policija je nakon uvija vratila ovoj porodici ono to su im kradljivci odneli.

“Strah me je da ne bude jo takvih sluajeva. Ne mogu da shvatim da pored korone kada su svi ugroeni, neko i pored policjskog asa koristi ovakvu situaciju i krade. Situacija je loa i pored brige zbog epidemije mi moramo da brinemo o naoj imovini”, kae Ljiljana Mili.

Ove incidente osudili su ranije Srpska lista i Kancelarija za KiM i zatraile su hitno reagovanje nadlenih.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top