Ovde ste
Home > Sport > Košarka > VOLIM SRBIJU, GRB, ZASTAVU… Jedan je Vladimir Štimac: MOJA ZEMLJA ME POKREĆE!

VOLIM SRBIJU, GRB, ZASTAVU… Jedan je Vladimir Štimac: MOJA ZEMLJA ME POKREĆE!


Uvek je bio tu za sviju zemlju, za reprezentaciju Srbiju i bio jedan od najborbenijih igrača na terenu.

Pokreće me moja država. Volim svoju zemlju, to ptice na grani znaju, volim Srbiju. Dao sam sve od sebe za reprezentaciju, celog sebe, nijednom nisam propustio reprezentaciju – od juniorske do seniorske. Volim svoju zemlju, grb i zastavu i radim sve što je u mojoj moći da pomognem – rekao je u emisiji “150 minuta” na TV Prva Vladimir Štomac.

DISKRETNI HEROJ! Štimac pokazao da ima veliko srce: Nije hteo da se potencira njegova pomoć Srbiji!

VELIKI VLADIMIR ŠTIMAC! Poklonio Srbiji PET RESPIRATORA i 1.000 TESTOVA!

Bivši reprezentativac Srbije je otkrio kome teže pada izolacija – igračima ili trenerima.

I igračima i trenerima. I oni (treneri) su aktivni ljudi, stalno su u nekom pokretu. Isto tako i igračima, mi smo stalno na terenu, borimo se… Sada je već počela da nam nedostaje košarka – objasnio je Štimac.

Starsportphoto

 

Govorio je o životu tokom pandemije koronavirusa, te se osvrnuo na dosadašnji tok karijere. Centar crveno-belih veruje da će biti potrebno barem mesec dana jakog treninga kako bi se dostigao kompetentan kondicioni nivo, a onda još mesec dana da se igrači i ekipe ponovo uigraju.

– Da se ne lažemo, svi nešto treniraju, ali nije to-to.  Mislim da bi nam trebalo mesec dana da se pripremimo i moje mišljenje je da nije realno da se svi tako brzo vratimo. Treba misliti o igračima da se neko ne povredi.

Evroliga će odluku o nastavku sezone doneti 24. maja.

Starsportphoto

 

Moje mišljenje je da, ako gledaju zdravlje igrača, da to sve treba da se smiri i da se puste igrači da se spreme za sledeću sezonu i da ona krene normalno. Evroliga se čeka da se odluči, mi ćemo morati to da pratimo i videćemo šta će biti. To je samo moje mišljenje, ja sam jedan i ima drugih, onih koji vode ligu, a mi ćemo uraditi kako bude bilo procenjeno da može”.

Prisetio se Šrimac medalja sa reprezentacijom – srebrne sa Mundobasketa 2014. i srebrne sa Olimpijskih igara 2016.

Starsportphoto

 

Svetska i olimpijska medalja sa reprezentacijom su mi najdraže. Pogotovo kako smo otišli, kako smo ispraćeni, a onda kako smo dočekani… Dočekani smo kao heroji, ja i dan-danas osećam to. A to će se tek, kao što je rekao Sale Đorđević, posle 20 godina odraziti – koliko je bila velika stvar to što smo postigli – prisetio se Štimac.

Bonus video

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top