Ovde ste
Home > Ekonomija > Vui traio, Grad usvojio: GSP za sve, ne samo za zaposlene

Vui traio, Grad usvojio: GSP za sve, ne samo za zaposlene


Beograd — Posle zahteva predsednika Srbije i nove odluke Republikog kriznog taba obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena je u preporuku.


Izvor: Beoinfo

Foto: Depositphotos/milangucci

Foto: Depositphotos/milangucci

Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel graanima.

Kako je precizirao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljevi, javni prevoz u Beogradu obnavlja se od 8. maja u 4 sata u istom obimu i na isti nain kao pre Odluke o ukidanju javnog prevoza, prenosi Beoinfo.

“Javni prevoz mogu da koriste svi graani, a ne samo zaposleni. Za korienje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojee karte kao i pre Odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Poto javni prevoz mogu da koriste svi graani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republikog kriznog taba radi kontrolisanja ko koristi javni prevoz”, istakao je Vasiljevi.

On je apelovao na graane da potuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da dre socijalnu distancu. To e biti lina odgovornost graana, a ne odgovornost prevoznika, poruio je Vasiljevi.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vui zatraio od premijerke Ane Brnabi da se ukine odluka da se od sutra u GSP moe samo sa personalizovanim kartama za zaposlene. Predsednik je, takoe, predloio i da se ukine plaanje 3.000 dinara po personalizovanoj kartici. Kako se navodi, premijerka je to prihvatila.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top