Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > DRASTIČNE PROMENE U SUPERLIGI! Evo koliko će timova od naredne sezone biti u elitnom takmičenju!

DRASTIČNE PROMENE U SUPERLIGI! Evo koliko će timova od naredne sezone biti u elitnom takmičenju!

Fallback Image


Prvo pitanje je koliko će klubova od jeseni činiti Superligu – 16, 18 ili možda čak 20? Kako prenodi Telegraf sve je izvesnije drastično proširenje Superlige na čak 20 klubova, kao što je trenutno slučaj u nekim od najjačih liga na svetu – u Primeri, Premijer ligi i Seriji A.

ODLUKA PADA U SREDU! Kokeza: Poštujemo Zvezdu i Partizan, ali većina odlučuje!

OVA OPCIJA OTPADA! Evo kada Superliga NEĆE POČETI!

Konačnu odluku će doneti Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, ali tek nakon što se klubovi Superlige i PLS-a izjasne o predlogu na sednici Skupštine Zajednice klubova koja je zakazana za sledeći četvrtak.

Doneli smo odluku, u dogovoru sa Zajednicom klubova, da se uputi dopis klubovima, da se izjasne da li žele da Superliga ostane 16 klubova ili da dođe do proširenja na 18 ili 20 klubova. Opet ćemo se voditi željom većine i to ćemo znati u narednih 10 do 15 dana – izjavio je pre nekoliko dana predsednik FSS-a Slaviša Kokeza.

Isti izvoir navodi da su klubovi uglavnom za ideju da se Superliga maksimalno proširi na čak 20 klubova, na šta su mnogi timovi i računali kada su glasali za skraćeni završetak sezone (bez ispadanja) posle samo četiri kola bez plej-ofa. U svakom slučaju, neizvesnosti neće manjkati u finišu Prve lige Srbije gde će veliku bitku za ulazak u elitu voditi Metalac, Grafičar, Bačka i Zlatibor, kao i Kabel i Kolubara koji zaostaju šest bodova za vodećim tandemom.

Bonus video

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top