Ovde ste
Home > Sport > Košarka > Dražen Petrović izabran za najboljeg hrvatskog košarkaša

Dražen Petrović izabran za najboljeg hrvatskog košarkaša


U anketi sprovedenoj među desetak vodećih stručnjaka, košarkaša i sportskih novinara za rangiranje deset najboljih košarkaša u istoriji Hrvatske za najboljeg je izaban legendarni Dražen Petrović.

Na drugom mestu se našao Toni Kukoč koji je dobio samo jedan glas manje.

Interesanto je da se na trećem mestu sa 26 glasova našao Krešimir Ćosić, košarkaš koji je prvi sa ovih prostora zaigrao u NBA ligi.

Dražen Petrović je svojevremeno smatran za najefikasnijeg šutera u Evropi, a u nizu sjajnih ličnih rekorda izdvaja se postignutih čak 112 koševa protiv Olimpije.

Petrović je karijeru započeo u Šibenci, nastavio u Ciboni i Real Madridu, sa kojima je imao najviše uspeha. Karijeru je kasnije nastavio u NBA klubovima Portland trejlblejzersima i Nju Džerzi netsima.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1984. i 1988, a sa Hrvatskom srebrnu medalju 1992. Za najboljeg sportistu u Jugoslaviji 1985. godine godine primio je zlatnu značku.

Poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj 7. juna 1993. Vraćajući se sa utakmice reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top