Ovde ste
Home > Vesti > Spasovski smenio Savet za filateliju, markica poništena

Spasovski smenio Savet za filateliju, markica poništena


Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski je smenio čitav savet za filateliju, a markica sa slikom karte Nezavisne države Hrvatske je poništena.


Izvor: Tanjug

Foto: EPA / Georgi Licovski

Foto: EPA / Georgi Licovski

Rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji Dragan Jaćimović za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV).

On je rekao je da je razgovarao sa predsednikom Vlade Severne Makedonije, koji ga je informisao o koracima preduzetim nakon što je S. Makedonija povodom Dana pobede nad fašizmom izdala poštansku marku sa kartom Nezavisne Države Hrvatske (NDH) u proširenim granicama.

“Ja sam se pre dva sata čuo sa predsednikom Vlade Severne Makedonije i on mi je rekao da je smenio čitav Savet za filateliju i rukovodioca saveta, odnosno čoveka koji je odgovoran za filateliju makedonskih pošta. Markica je poništena, nije puštena u promet”, rekao je Jaćimović.

“I srpski član Predsedništva BiH bio je u poseti Severnoj Makedoniji gde je imao konstruktivne razgovore i uputio poziv predsedniku te zemlje da poseti Donju Gradinu. Objavljivanjem ove markice neko je možda pokušao da naruši odnose BiH i Severne Makedonije. Mi nemamo otvorenih pitanja između dve države i siguran sam da će tako i ostati”, rekao je on.

U međuvremenu je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo otpravniku poslova Republike Severne Makedonije u Srbiji protestnu notu povodom štampanja i objavljivanja poštanske marke na kojoj se nalazi geografska karta Nezavisne Države Hrvatske.

Pošta Severne Makedonije izvinila se zatim zbog puštanja u upotrebu sporne poštanske marke.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top