Ovde ste
Home > Ekonomija > Savski trg bie najvei peaki trg: 250 novih stabala, u sredini spomenik od 23 metra

Savski trg bie najvei peaki trg: 250 novih stabala, u sredini spomenik od 23 metra


Beograd — Zamenik gradonaelnika Goran Vesi izjavio je da e rekonstrukcijom Savskog trga biti potpuno promenjen nain na koji e taj deo Beograda funkcionisati.


Izvor: B92

Foto: M.K.

Foto: M.K.

“Tu se pravi najvei peaki trg u Beogradu. Povrina e biti oko 12.000 metara kvadratnih, a po obodima e ii tramvajski, autobuski i automobilski saobraa. Uspeli smo da pustimo deo za automobilski i autobuski saobraaj, kao i za tramvajski iz pravca Karaoreve ka Nemanjinoj”, rekao je Vesi.

Prema njegovim reima sada kada se dolazi sa Starog tramvajskog mosta moe da se skrene desno i da se bez problema ide prema Nemanjinoj.

“Krenuli su ponovo i tramvaji 6, 7, 9 i 14 i obnovljena je tramvajska linija 12”, istakao je Vesi za tv Pink, prenosi Beoinfo.

U narednih mesec do dva dana e, kako je najavio, biti puten tramvajski saobraaj iz pravca Savske ka Nemanjinoj, kao i automobilski saobraaj.

“Prvo e narednih dana, krenuti autobuski saobraaj, a po zavretku izmetanja kanalizacione crpne stanice, saobraaj e ii po obodima”, rekao je on.

Rekao je da e u sredini biti najvei preaki trg u Beogradu. “Tu se uskoro sadi i novih 250 stabala, a u sredini e biti spomenik Stefanu Nemanji, visine 23 metra. On se podie na predlog predsednika Aleksandra Vuia”, rekao je Vesi.

Ocenio je da e taj kraj e sa iseljenjem autobuske stanice i renoviranom eleznikom stanicom dobiti potpuno drugaiji izgled.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top