Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > ŠOK PROMENA U SVETU FUDBALA! Sprema se zatvorena LIGA BOGATIH, šuška se i o mestu za Zvezdu!

ŠOK PROMENA U SVETU FUDBALA! Sprema se zatvorena LIGA BOGATIH, šuška se i o mestu za Zvezdu!

Fallback Image


Zbog koronavirusa klubovi gube mnogo novca… Mnogi smatraju da će sada zagovornici teorije da najjači timovi današnjice igraju jednu ligu udariti jako. Pored bogatih klubova, ima interesovanja i za neke druge timove.

Takvo interesovanje će postojati i za klubove poput Crvene zvezde, Seltika, Galatasaraja i Ajaksa, jer su to istorijski klubovi sa velikim bazama navijača. Velike baze navijača doprinose većim TV pravima, širem marketingu itd.

Kako “Mondo” prenosi jedan od predloga za osnivanje evropske Superlige je da se napravi liga sa 20 ili 22 kluba, bez ulaska u ligu ili ispadanja iz iste, dok je druga da postoje dva ranga sa po 16 klubova, gde bi klubovi mogli da se menjaju unutar te dve lige. U priči je i Zvezda, tvrdi “San”.

Fudbal širom Evrope je na putu ka velikoj promeni – lige i klubovi su dostigle maksimum za TV prava, prihod od utakmica, sponzorstava i marketinga unutar svojih liga. Ne postoji bolji trenutak da naprave ovaj potez nego sada. Fudbal se menja. Da li zaista mislite da vlasnici najvećih klubova mare za tradiciju postojećih takmičenja – rekao je jedan insajder za “San”.

Najveći problem je FIFA! Ova organizacija trenutno nema nameru da popusti i pristane na ovakve promene, ipak, zov novca je jak i sve je moguće.

Bonus video:

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top