Ovde ste
Home > Ekonomija > Ceh pandemije za osiguravajue kue 200 milijardi dolara

Ceh pandemije za osiguravajue kue 200 milijardi dolara


London — Pandemija e kotati industriju osiguranja preko 200 milijardi dolara, pedvia londonska osiguravajua kua Lojds.


Izvor: Tanjug

Foto:  Depositphotos, selensergen

Foto: Depositphotos, selensergen

Prema procenama kompanje, Lojdsove isplate osiguranja sada su na nivou kao posle napada 11. septembra 2001, ili isplaenih naknada na ime tete koje su zajedno naneli uragani Harvi, Marija i Irma 2017. godine, prenosi agencija AP.

Lojds, koji kao osigurava trita isplauje odtetu osiguravajuim kuama pogoenim katastrofama, naveo je u saoptenju da oekuje da e osiguravajuim kompanijama isplatiti izmeu tri i 4,3 milijarde dolara kako bi im pomogao da se izbore sa pandemijom COVID-19.

Gubici bi mogli da porastu ako se obustava rada nastavi u narednom kvartalu, to bi ukupan ceh industrije osiguranja podiglo na 203 milijarde dolara. Za razliku od oluja, na primer, uticaj pandemije je globalan, sistemski i dugoroan, navodi londonska osiguravajua kompanija.

Studija Lojdsa zasnovana je na pretpostavci nastavka primene mera socijalnog distanciranja i blokade poslovnih aktivnosti u 2020. godini, kao i procenama pada bruto domaeg proizvoda na globalnom nivou.

“Ono to COVID-19 ini jedinstvenim nije samo razarajui kontinuirani uticaj na ljude i drutvo, ve i ekonomski udarac, izjavio je generalni direktor Lojdsa, Don Nil.

“Kada se svi ti faktori uzmu zajedno, izazov za ovu industriju e biti kao nikada do sada, ali i dalje emo se fokusirati na pruanje podrke naim klijentima i nastaviemo da isplaujemo potraivanja tokom narednih nedelja i meseci”, dodao je on.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top