Ovde ste
Home > Ekonomija > Kako je MMF prevario Ukrajinu?

Kako je MMF prevario Ukrajinu?


Kijev — Poslanik Vrhovne rade Ukrajine Vadim Rabinovi izjavio je da je MMF “ponovo prevario Ukrajinu” nakon to je zemlja usvojila zakon o bankarskom regulisanju.


Izvor: Sputnik

Foto: Epa, Sergey Dolzhenko

Foto: Epa, Sergey Dolzhenko

“Ponovo su nas prevarili, Meunarodni monetarni fond je izmenio pravila za odobravanje kredita. Stend baj kredit, koji su nam namenili, u stvari je zajam koji nije usmeren na razvoj. Prema novom programu daće nam novac samo za plaćanje kamata koje im dugujemo. To jest, oni će nam dati novac koji ćemo im vratiti”, rekao je Rabinovi za televiziju Njuz van.

Poslanik je priznao da je promenio stav prema stranci predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog “Sluga naroda”, istakavi da je njihov program “ruilaki, tei ka ujedinjenju sa Poroenkom i vodi ka unitavanju Ukrajine”.

“Mislim da danas u svetu ne postoji zemlja kojoj MMF posvećuje vie panje, jer ne postoji zemlja u svetu koja je spremna da se toliko povinuje, nema nijednog primera u svetu gde bi mogli tako ‘baciti na kolena’ dravu, unitavajući njene osnove i ustav”, ogoren je poslanik.

Podsetimo, MMF je zahtevao od Ukrajine da usvoji zakon o prodaji zemljita i zakon o bankarskom regulisanju kako bi im odobrili novi kredit, prenosi Sputnjik.

Ukrajinska Rada je 13. marta usvojila zakon, prema kome se povlae sa trita banke koje ne mogu da izmiruju svoje obaveze.

Kijevski politiki analitiar Mihail Pogrebinski izjavio je da ukoliko MMF ne odobri Kijevu kredit, “Zelenski će morati da bei iz zemlje”.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top